Велинград - online - Министър Емел Етем: Целта е единна спасителна система 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Министър Емел Етем: Целта е единна спасителна система
Публикувано 2006-07-04 08:19:19 от Темпо

Г-жа Емел Етем, вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии, лично откри провелия се на 1 и 2 юли в БЛЦ “Камена” във Велинград семинар на тема “Власт и медии в ситуация на кризи”. Обучението бе предназначено за журналисти от националните медии, отразяващи работата на МДПБА и бе организирано съвместно с Програмата на ООН за развитие.
Като основна цел на своето министерство Емел Етем определи изграждането на единна спасителна система в България, което ще помогне всички звена да работят като един механизъм. В момента Пожарната е в МВР, Спешна помощ в МЗ, Гражданска защита в МДПБА. Не бива в държавата да има конкуренция, състезателност и ревност между различните институции, а всеки да си изпълнява задълженията при отлична координация, подчерта вицепремиерът. Тя акцентира, че в рамките на правителствения мандат трябва да се изградят структури на МДПБА до общинско ниво и те да се предадат за подчинение на общинските кметове, които оглавяват кризисните щабове в случай на бедствие. Абсолютно наложително е във всеки общински център да има спасителен отряд, но в момента в България има само 14 такива отряди, а спасителите получават заплати по 250 лева. Г-жа Етем бе категорична, че те поемат не по-малък риск и отговорност от служителите в подобни звена в МВР и МО и затова статутът на служителите в МДПБА трябва да се изравни с този в другите министерства. Битката с природните стихии не е по силите само на спасителите, важно е хората да получават точна информация и увереност, че се полагат усилия за тяхната безопасност и тук е ролята на медиите, каза Е. Етем.
В обучението участваха още заместник-министърът на МДПБА Ангел Чакъров, генерал Н. Николов - началник на кабинета на министър Етем, Мая Георгиева - юридически съветник, Андрей Манев - новият директор на Гражданска защита, проф. Христо Кафтанджиев. Главните теми бяха управлението при кризи и промените в нормативната уредба и медийните интерпретации на феномена “природно бедствие”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай