Велинград - online - Велинград и Юнфу подписаха меморандум за приятелство и сътрудничество 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград и Юнфу подписаха меморандум за приятелство и сътрудничество
Публикувано 2006-07-04 08:30:00 от Темпо

12-членна делегация от китайската община Юнфу начело с г-н Лай Бин, председател на Асоциацията за презокеански приятелски връзки, гостува във Велинград от 30 юни до 2 юли.
Посещението на китайските гости в нашата област започна със срещи с областния управител А. Чолаков и кмета на Пазарджик И. Евстатиев на 30 юни. Вечерта делегацията бе посрещната от общинското ръководство на Велинград в ресторант “Абир”, където с голям интерес видя изпълненията на фолклорен ансамбъл “Чепино” и танцьорите от “Импулс”.
Сутринта на 1 юли в Информационния център за малък и среден бизнес транспарант “Добре дошли, скъпи китайски приятели” посрещна делегацията. В официалната среща от страна на община Велинград участваха кметът Ст. Дулев, заместниците му Р. Ходжов и М. Арсов, председателят на Общинския съвет Н. Кехайов и 4 съветници, бизнесмените А. Иванов и М. Александров. Г-н Арсов направи подробна презентация на нашата община, като подчерта нейния туристически облик и нуждата от инвестиции и сътрудничество в редица икономически области. Представена бе и община Юнфу, след което бе подписан Меморандум за сътрудничество между общинското правителство на Юнфу и община Велинград. Под него положиха подписи г-н Вин и г-н Дулев, гарантирайки засилването на приятелските връзки между двата региона.
След обяда в “Двореца” бе отделено време за бизнес-срещи. В китайската делегация участваха представители на 4 големи фирми, проявяващи интерес за икономическо сътрудничество с България от областта на хранителната промишленост, хотелиерство и недвижими имоти, обработка на камъни, производство на стъкло и лампи. В разговорите за бъдещи бизнес-проекти се включи и председателят на “Сдружение за Велинград” Димитър Катранджиев.
Китайската делегация уважи с присъствието си концерта по случай деня на Велинград, а г-н Лай Бин поднесе и приветствие от трибуната. След това гостите бяха на организирания от общината коктейл в ресторант “Централ”.
Преди отпътуването си на 2 юли китайците посетиха Историческия музей, Агенцията за регионално развитие и дома на Борис Костов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай