Велинград - online - Провали се опит за преврат в Общинския съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Политика: Провали се опит за преврат в Общинския съвет
Публикувано 2006-07-04 08:53:53 от Темпо

С провал приключи опитът да бъде свален от поста си председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов. Вече втори месец темата се обсъжда “под сурдинка” сред различни кръгове общински съветници. В дните преди сесията на 29 юни се редиха какви ли не комбинации за събиране на нужните 15 гласа, за да се разпределят председателското и двете заместник-председателски места.
Ден преди сесията в Общинския съвет бе внесено писмено искане за прекратяване на правомощията на Неджат Кехайов като председател. Под него сложиха подписите си Владимир Гошевилов, Димитър Гаджев и д-р Джамбазов от Зелената партия, Огнян Панов от БЗНС и Асан Кепчелев от ДПС. Според закона за местно самоуправление и правилника на Общинския съвет писмено искане за оставка на председателя могат да поискат 1/3 от общия брой съветници - в нашия случай 10, а не 5 съветници. Освен че не са зачели това важно законово изискване, петимата не предложиха и съществени мотиви за сваляне на председателя, когото обвиниха в неизпълнение на програмата за първото полугодие на 2006 г., несвикване на извънредна сесия по оспорвано от кмета решение и незапознаване на съветниците с одитен доклад на “МБАЛ-Велинград”. Изглежда и вносителите на искането в крайна сметка са оценили неговата законова несъстоятелност плюс липсата на подкрепа при евентуален таен вот за нов председател, защото минути преди сесията го оттеглиха от дневния ред.
Хубаво е, че искането за оставка на председателя бе оттеглено, но то трябва да бъде коментирано, заяви в залата Екатерина Каферинова. Една година преди края на мандата на Общинския съвет някой пак иска да дестабилизира местната власт. Г-жа Каферинова нарече документа “срамен” и обвини вносителите, че са направили толкова некомпетентно предложение, въпреки че вече имат стаж като съветници и би трябвало да познават законовите изисквания.
След провала на замислената смяна на върха, мераците за трусове в Общинския съвет може да се уталожат - поне временно и на повърхността.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай