Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Велинград - курорт за 2 лева или за 80 евро? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Велинград - курорт за 2 лева или за 80 евро?
Публикувано 2006-07-18 08:38:15 от Темпо

Надя Ничевска, македонска туристка:
Няма реклама за вашия град
Във Велинград ми харесва. Тука може да почива всеки. Има цени и за по-заможни, има и за по-неплаетежоспособни. Квартирата, в която сме отседнали ми допада, условията са прилични. Сигурна съм, че догодина пак ще дойда тук. Проблем е, че в Македония няма много реклама за вашия град. От Скопие съм и ако мои приятели не бяха споделили, че са били тук на почивка, едва ли щях да дойда.

Величка Велева, Къща за почивка ”Велеви”:
Нелоялната конкуренция пречи
Нерегламентираната туристическа дейност в града пречи и то много. Хората, които дават някакви стаи под наем без да са платили необходимите разрешителни, данъци и патенти, подбиват цените и в същото време предлагат стаи, които не отгворят на елементарни изисквания. Ние, които официално сме заети с този бизнес, всяка година правим подобрения, инвестираме допълнитлени средства, канидадстваме по проекти и чакаме активния летен сезон, за да възвърнем тези инвестиции. Но когато има такава нелоялна конкуренция, това е направо невъзможно. Проблемът не е от сега и за съжаление все не намира решение. Защо общината не направи сериозни проверки и не глоби поне няколко от тези, които предлагат такива квартири? Българинът разбира само като му бръкнеш в джоба. Аз лично нямам нищо против конкуренцията, но нека всички са поставени при равни условия. След като едните плащат и са напълно изрядни, защо това да не бъде задължително условие и за другие?

Любчо Ничевски, македонски турист:
Велинград трябва да въведе туристическите критерии на ЕС
Велинград е хубав курорт - има чист въздух, минерална вода, красива природа. Това е, което ни привлича на почивка тук. Що се отнася до условията в квартирите, които ни предлагат, мисля, че има още какво да се направи. Ние сме в квартира с общ санитарен възел, но за момента няма други туристи и това, че банята е обща, не е проблем. Като се има предвид бъдещото влизане на България в Европейския съюз, критериите, касещи туризма, трябва да бъдат изпълнени и въведени и във Велинград. Сигурен съм, че това ще стане постепенно, все пак има и време. Категоричен съм, че туризмът тук трябва да се развива.

Нито община, нито браншови организации успяват да се преборят с нелегалните квартири
В това издание на гледни точки потърсихме гледни точки по темата туризъм - не случайно. И този летен сезон показва за пореден път, че реалността се разминава с очакванията. Между леглото за 2.50 лв. в “нелегална” квартира и стаята за 80 евро в многозвезден хотел търсим отговори на въпросите: какъв курорт е Велинград - за бедни или за богати; с какъв имижд се ползва той сред туристите, след като самите те си позволяват да определят и да се пазарят за цената на нощувката в частна квартира; къде в цялата тази история са браншовите организации на фона на накацалите “хотелиери”, дърпащи любимите на всички македонски туристи още преди да са слези от автобусите; как всички заинтересовани да защитят интереса си, а от там и качеството на Велинград като туристически център? Към тази поредица от питанки прибавям може би най важната - кой трябва да отговори на тези въпроси? Пак реалността към момента показва, че това явно не е общината – тя нито е направила опит да спре пазърлиците за туристи в центъра на града, нито пък е наказала някой от тези, които дават квартири, но нито са лицензирани, нито внасят данъци и курортна такса. Самите легално заети в туристическия бранш явно също не си дават много-много зор. Недоволство от тяхна страна със сигурност има, но резултатни действия - не. Темата остава отворена - така, както и самият проблем вече години наред си стои нерешен.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай