Велинград - online - Оркестърът иска статут “Oбщински” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оркестърът иска статут “Oбщински”
Публикувано 2006-07-25 08:54:52 от Темпо

Настоятелството на читалище “Отец Паисий” с председател Димитър Мечев внесе пред кмета и Общинския съвет предложение, което ще бъде разгледано на сесията на 27 юли.
Тъй като сградата на т.нар. Стара милиция е частна собственост и се продава, Детската музикална школа остава без помещения за репетиции. Затова управата на читалището предлага общината да отпусне за духовия оркестър и мажоретния състав още помещения в Стария съвет (сега те ползват бившето кафене). Искат се стаите на СДС, ВМРО и КТ “Подкрепа” на първия етаж, като на тях се предоставят офиси на втория етаж. Освен това настояват вътрешният двор на Стария съвет да се облагороди, да се направи ремонт на столовата и те също да се ползват от музикантите и мажоретките. Като точка в предложението на читалището фигурира и това оркестърът и мажоретките да преминат на управление и финансиране от общината, като приемат името “Общински представителен ученически духов оркестър и мажоретен състав”. Така би се гарантирало съществуването на Музиката - “Перлата на Велинград”, припомня г-н Мечев.
При обсъждането на проблема от Оперативното бюро на Общинския съвет на 18 юли преобладаваха мненията, че репетиционната дейност на музикантите и мажоретките не е съвместима с административното обслужване на населението и ще пречи на работещите в сградата. Такава причина изтъкнаха и съветници, и зам.-кмета Н. Вецов. Посочено бе, че тъй като се искат помещения на парламентарно представени партии и на синдикат, може да се породи и политическо напрежение. Затова съветниците се ориентираха да търсят решение с помещения в училище или в Детския комплекс. Пролича, че има нагласа да се помага с финасиране на оркестъра, както е било и досега. Промяната на статута на оркестъра като общински обаче не може да стане тази година, тъй като не са разчетени средства в настоящия бюджет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола