Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Защо улиците на Велинград са надупчени като фре 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Защо улиците на Велинград са надупчени като фре
Публикувано 2006-07-25 09:19:37 от Темпо

инж. Иван Думанов,Общинска администрация:
Закърпили сме около 500 кв.м.
Тази година парите за асфалтиране бяха 50 000 лева. Сумата е крайно недостатъчна, като се има предвид, че 1 кв.м. асфалат струва 100 лева. Значи с тези пари сме закърпили дупки - около 500 кв.м. Депозирали сме проекти, свързани с асфалтиране и ремонт на улици, но и по тях до момента няма постъпили финансови средства.Към момента не виждам от къде могат да се вземат пари. Има проблем и с улиците, по който са извършвани изкопни работи от строящите се хотели. Ремонтът на тези участъци е лошо извършен и сега общинската стрителна бригада преработва тези настилки. С парите, дадени като депозит от същите тези хотели, може да се извърши закърпване на още дупки в града, но пак няма да е достатъчно. Има улици, които се нуждаят от цялостно асфалтиране, положението наистина е тежко. Правим всичко по силите си в сравнително добро състояние да се поддържат поне основните пътни артерии и главните улици.

Атанас Тошев, таксиметров шофьор:
Как да караме нови коли по разбити пътища
Пътната обстановка в града е изключително тежка. Най-зле е положението на ул. “Иван Ушев”, Буков дол, “8 март”, “Йорданка Чанкова”. В някой участъци почти не е останала асфалтова настилка. Дупките създават изключително много проблеми. Почти всяка седмица правим сериозни ремонти по колите. Редовно сменяме шарнири, тампони, накладки. Искат от нас да караме нови коли, но къде и как да ги караме по тези разбити пътища? Всичко това рефлектира върху клиентите. И да искаме да им предложим качествена услуга, не можем. Парите им взимаме, а нищо не можем да направим, никак не е приятно. Освен таксиметровите шофьори и другите водачи също се оплакват от лошите улици, туристите също. Като дойдат гостите с тези хубави и нови коли и като се раздрусат по дупките - втори път няма да стъпят. Положението наистина е много тежко. Не знам как ще се реши проблема. Едни казват “Не можем”, други казват “Не е наша работа” и така...

Дупка до дупка и между тях пак дупка
Дупка до дупка, а между дупките пак дупка. Така изглеждат велинградските улици. Статистиката показва, че по–лесно е да се посочат улиците без дупки, отколкото да се преброят тези, по които е трудно се върви, камо ли да се шофира. Основната причина за надупчения като френско сирене Велинград е липсата на пари. Все пари за дупките няма, а уж всички осъзнават колко важна е инфраструктурата за града ни. Създаденият преди време отдел “Евроинтеграция” трябваше да работи по проекти, включително и за асфалтиране и ремонт на улици. Дали работи достатъчно не знам, спечелени проекти за подобни дейности няма, но и отделът “Евроинтеграция” бе закрит. А дупките как да ги закрием? А хората, живеещи на тези улици как да успокоим, че и на техните улици “ще изгрее слънце”? Уж в еврофондовете пари колкото искаш. Отвсякъде ни заливат с информация за това чрез коя програма колко пари могат да се усвоят. То не бях италиански консорциуми, то не бяха английски инвеститори - всички идват и все пари за дупките обещават, пък пари все няма. Всички вдигат рамене и чакат. А дупките стават все по.големи.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води