Велинград - online - Сесиен обектив 29.07.06 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Сесиен обектив 29.07.06
Публикувано 2006-08-02 09:04:52 от Темпо

СЕСИЕН ОБЕКТИВ
БЮДЖЕТ Главният счетоводител на общината Христо Савов представи отчет за изпълнението на бюджета за първото полугодие. Приходите са изпълнени на 53%, като най-високо е изпълнението на имуществените данъци - 68%. Изпълнението е в рамките на очакваното, но продължават да стоят неразплатени над 700 000 лева на фирмите, работили по отстраняване щетите от наводнението миналата година.

ОРКЕСТЪР През септември ще се проведе среща между общината в лицето на заместник-кмета Реджеп Ходжов и председателя на Комисията по образование и култура Снежана Велева и читалищното настоятелство на ОНЧ “Отец Паисий”. Ще се търси решение на проблема с помещения за репетиции на Духовия оркестър и мажоретния състав и с финансирането от догодина.

ТАКСИ Съветниците не приеха предложението на администрацията за повишаване на някои от таксите за технически услуги. Исканото увеличение бе определено като драстично - например цената на удостоверение по параграф 16 от ЗУТ да скочи от 20 на 120 лева и бе отказано.

АВТОГАРА След поредица от гласувания Общинският съвет изпадна в парадоксална ситуация по искането на Ангел Тонев да се допълни отреждането на неговата автогара в “Автогара с едно място”. Гласовете на съветниците не стигнаха нито за приемане, нито за отхвърляне на искането.

“ИГЛИКА” Изготвената приватизационна оценка за сладкарница “Иглика” бе върната за доработка. Сегашната оценка възлиза на близо 200 000 лева, но се оказва, че нея не са включени избените складови помещения. Има и разминаване, че в старата оценка от 1995 г. застроената площ е 158 кв.м. плюс 16.6 кв.м. изба, а в новата фигурират 190.5 кв.м.

ПАРИ Общинарите отпуснаха 6000 лева от преизпълнение на собствени приходи от бюджета на кметство Драгиново за заплащане на проекта за мост над река Чепинска в селото. 20 000 лева от очакваната допълнителна държавна субсидия за второто полугодие бяха гласувани за изграждане на бюст-паметника на Николай Гяуров.

БТК Разрешено е преминаване през уличната мрежа на Велинград на БТК АД за поставяне на оптичен кабел. Кабелът ще бъде поставен в изкоп с дължина около 1 км по проекта на БТК “Оптичен кабел Пазарджик - Велинград - Разлог”, подпроект Батак - Велинград - Аврамови колиби. Преди започване на изкопните работи БТК трябва да внесе в общината депозит от 20 280 лева. Правото на ползване е за 20 години.
ВАКАНЦИЯ Общинският съвет излиза в лятна ваканция. За август не е планирано редовно месечно заседание, но при нужда съветниците ще имат готовност да се съберат - традиция, която се наложи през последните две лета заради екстремни ситуации в общината.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай