Велинград - online - Искам президент без псевдоним 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Искам президент без псевдоним
Публикувано 2006-10-10 09:13:52 от Темпо

“Искам в България да управляват демократично мислещи хора. Искам президент без псевдоним. Искам държава, в която ще бъдем сигурни за дома си; в която има справедливост, защото има съд. Искам децата ни за живеят на чисто. В последните 5 години ни взеха смисъла на думи като обещание, почтеност, морал. Искам да си върнем смисъла на думите.”
Така емоционално г-жа Юлиана Николова формулира пред велинградчани своето послание като кандидат за вицепрезидент. Предизборната среща се състоя вечерта на 3 октомври в Художествената галерия. Сред присъстващите бяха депутатите от ДСБ и СДС Екатерина Михайлова и д-р Иван Колчаков, местни и областни лидери от партиите, подкрепящи двойката Неделчо Беронов - Юлиана Николова и членове на издигналия ги Инициативен комитет. За предстоящите президентски избори пръв говори д-р Александър Попов, който ги определи като сериозно изпитание за българския избирател - да покаже дали е гражданин или поданик и с избора си да се представи пред Европа. Петгодишния мандат на президента Георги Първанов според д-р Попов се е оказал зловреден от национална гледна точка заради непомерната власт на ДПС. Втори мандат на Първанов означава бетониране на ДПС в централната власт и завършек на турцизацията на Родопите. Д-р Попов развенча и мита за “социалния президент”, защото няма нито една социална придобивка, която да е заслуга на Г. Първанов. Той попита на какъв международен престиж би се радвала България в ЕС с държавен глава, който 16 години е крил от обществото, че има папка и агентурно име в архива на Държавна сигурност. Подкрепата си за кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов - Юлиана Николова ораторът мотивира с родолюбивата фамилия на Н. Беронов, двете му висши образования, професионалната му работа като съдия, човек с независимо съждение, който не се води по чужд ум. Докъде ни доведоха младите като Виденов и Станишев, попита д-р Попов и защити Н. Беронов от нападките за неговата възраст с дейността на други възрастни политици като К. Аденауер, У. Чърчил и Р. Рейгън.
Г-жа Юлиана Николова заяви, че никога не се захваща с обречени каузи. И припомни: когато през 1997 г. годишната инфлация в България беше 1012%, екипът за преговори, в който тя е работила, е казал, че до 1999 г. страната ни ще започне преговори за членство в ЕС и през 2007 г. ще ги приключи. “Това стана! Победата ни на тези избори също ще стане, ако го пожелаем и работим за това. Ако си повярваме, ще го направим. Има смисъл, защото България го заслужава!”, каза Юл. Николова. На два тура можем да си свършим работата, рационалният и прагматичен избор започва да надделява, заяви д-р Колчаков. Целта ни не трябва да бъде да се представим достойно, а да се борим за победа, заяви Ек. Каферинова. В отговор на питания от присъстващите Юлиана Николова каза, че ако Волен Сидеров стигне до балотаж с Първанов, това е равносилно Първанов да бъде преизбран и че Волен може да ни доведе до югославския вариант. За подкрепата от страна на Бойко Борисов отговори, че всяка гражданска организация като ГЕРБ е добре дошла и ще коментира, когато получат не само личната подкрепа на Б. Борисов, а и писмената подкрепа на ГЕРБ. За вицепрезидентския пост г-жа Николова каза, че Ангел Марин е доказал, че комунистът може да обеличи всеки пост. Тя припомни, че А. Марин е бил водач на листата на ДПС в Стара Загора и че е помилвал Цветелин Кънчев заради ромските гласове. “Никой не е получил повече, отколкото е поискал. Да поискаме победата, да работим за нея и ще я получим!”, призова на финала на срещата г-жа Николова.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води