Велинград - online - Общините имат поток от идеи, но нямат проекти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общините имат поток от идеи, но нямат проекти
Публикувано 2006-10-10 09:14:59 от Темпо

Асоциация “Хебър”, в която членуват 22 общини от областите Пловдив и Пазарджик, проведе обучение за общинари на 5 и 6 октомври в хотел “Елбрус” във Велинград. То е част от проект за повишаваме капацитета на местните власти, финансирано от Фондацията за развитие на местното самоуправление чрез Американската агенция за международно развитие.
Основен лектор на семинара бе арх. Белин Моллов, съветник на министъра на регионалното развитие, а лекциите му бяха посветени на подготовката на общините за успешно използване на средствата от еврофондовете. Той даде висока оценка на този тип обучения, защото те са предназначени за специалисти от общините, които трупат и надграждат знания. В момента основната задача на общините е на базата на своите планове за развитие да разработят подходящите проекти и да знаят от коя програма и мярка на ЕС могат да търсят финансиране. Занапред държавата ще съфинансира проекти в областта на транспорта и околната среда. Проектите, които са близо до хората, ще трябва да се подготвят от общините. По тях българинът ще може да усети промяната в градската инфраструктура и жизнената среда. Но сега в общините има поток от идеи, а няма достатъчно разработени и остойностени проекти, смята арх. Моллов.
В обучението във Велинград участваха специлисти от 15 общини, предимно от администрациите. Нашата община бе представена от председателя и зам.-председателя на Общинския съвет Н. Кехайов и М. Алексиев. Но и този път, както преди седмица на подобно обучение с чешки специалисти в базата на Министерския съвет във Велинград, хора от общинската администрацията пак нямаше.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай