Велинград - online - 70 опасни сгради в общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

70 опасни сгради в общината
Публикувано 2006-10-17 09:09:32 от Темпо

70 сгради на територията на община Велинград бяха включени в списъка на опасните за живота и здравето на хората обекти, който общината изготви по заповед на министър Емел Етем. Комисията от специалисти с председател главния архитект Тодор Енев приключи работата в срок и систематизира кои сгради трябва да бъдат премахнати, кои се нуждаят от конструктивно укрепване или от различни видове ремонти.
Голяма част от попадналите в списъка сгради са необитаеми, но има и такива, в които живеят и работят хора. За спешно събаряне комисията е определила “Старата милиция” на ул. “Отец Паисий”, която е реституирана на бивши акционери в БКК. До падането на първия сняг трябва да се премахне козирката на входа на Лятното кино, за която има огромна опасност да падне и да нарани някого, тъй като там често минават хора и играят деца. Трябва да се разрушат като опасни и кинокабините в района на бившето Лятно кино, където в момента цари пълна разруха. Заради наличието на много наследници от години, въпреки направените предписания, стои опасната сграда на стария Родопски пансион, която е и паметник на културата. Комисията не е проверявала продадения от общината Закрит плувен басейн, за който се знае, че има проблеми с конструкцията на покрива, но не се знае кой е негов собственик в момента. Спешни ремонтни дейности трябва да бъдат извършени в редица обществени сгради като ЦДГ “Радост” и Диетичния стол в кв. Каменица, собственост на Министерството на здравеопазването чрез търговското дружество “СБР-НК” - филиал Велинград. Бързи ремонти се налагат в още редица частни сгради не само във Велинград, а и по селата, които крият опасности за своите обитатели.
Изготвянето на списъка обаче изобщо не решава основния проблем, който е финансов. По закон държавата е прехвърлила върху общините отговорността, но в техните бюджети няма пари нито за укрепване на сгради, нито за разрушаване на опасни такива.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола