Велинград - online - Обектив 17,10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Обектив 17,10
Публикувано 2006-10-19 08:50:43 от Темпо

ЧИСТОТА “Стройком” започна есенното почистване на Велинград, което се извършва по график: за Каменица - 20 и 23 октомври, за Чепино - 26 и 27 октомври, за Лъджене 17, 24 и 25 октомври. От фирмата се обръщат към гражданите да събират боклука от дворовете в полиетиленови торби. В рамките на кампанията по есенното почистване колите на “Стройком” няма да извозват строителни отпадъци.

ИЗБОРИ Община Велинград получи 16 000 лева за организацията и провеждането на президентските избори. За първия тур на 22 октомври, неделя, вече са пристигнали интегралните бюлетини и прозрачните урни. Окончателният брой на избирателите за Велинград е 20 050, а за цялата община 34 141 човека с право на глас от общото население 45 598 . В понеделник членовете на всички секционни комисии преминаха през обучение.

КРАЖБИ Вечерта на 9 октомври при съвместна проверка на полицията и ДЛ “Чехльово” е заловен 47-годишният Н. К. от Сърница, който е превозвал трупи без разрешително и марка. Полицията е задържала тежкотоварния камион “Мерцесед” и напомня, че от миналата седмица са в сила новите, много по-тежки санкции, според които кражбата на дървесина вече се третира като престъпление. Полицията залови и петима младежи на възраст от 16 до 18 години от Велинград, които са откраднали 30 метра многожилен кабел от пречиствателната станция за питейна вода. По техния случай ще работи Детска педагогическа стая.

ЦЕНТЪР На 11 октомври в Ракитово бе открит образователен център за деца и родители, който ще интегрира ученици от всички етнически малцинства в общината. Центърът е изграден по проект на ракитовската фондация “Бъдеще”, която е спечелила проект по програмата SPA пред Корпуса на мира. Разполага със зали за срещи с родители, библиотека, компютърна зала и зали за извънучилищни дейности.

ПАНАХИДА Отец Антон от каменската църква “Света Троица” на 10 октомври отслужи панахида за Владо Черноземски по повод годишнина от смъртта му. Присъстваха членове на ВМРО от Велинград и Пазарджик, както и гости от македонското дружество, което миналата година дари на Велинград паметна плоча на поборника.

ИЗЛОЖБА На 12 октомври в голямата зала на Историческия музей бе открита изложба, посветена на генерал Асен Каров - първият генерал от Чепинско За събитието и за живота на ген. Каров очаквайте подробности в следващия брой.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води