Велинград - online - Автомобилният пилот Турал Метков: Ще търся нов автомобил и нов навигатор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Автомобилният пилот Турал Метков: Ще търся нов автомобил и нов навигатор
Публикувано 2006-10-24 09:31:50 от Темпо

След последното състезание от рали-шампионата на България за тази година, което се проведе на 14 и 15 октомври край околностите на Твърдица, потърсихме за коментар и оценка на своето представяне пилотът Турал Метков. В крайното генерално класиране той се нареди на 11-то място, а в своя клас N 3 завърши 5-ти. Ето и неговото мнение, споделено пред представител на вестник Темпо:
- Г-н Метков, какъв е вашият коментар за представянето ви на тазгодишния рали-шампионат на България?
- Със само две завършени състезания от общо осем старта не мога да определя по друг начин представянето си освен като кръгла нула. По-отчайващ сезон, откакто се занимавам с рали-състезания, никога не съм имал. Особено като се сравнят показателите с представянето ми през предишните два сезона, когато нямах незавършен старт, а през 2005 спечелих и Балканската купа, просто не мога да определя представянето си по друг начин, освен като трагично.
- На какво отдавате това слабо представяне?
- На първо място на липсата на шанс. Толкова много повреди в колата не е нормално да има. При това взех в началото на сезона чисто новото “Пежо”, с което и преминах в по-горния клас точно с тази цел - да има по-малко повреди, но се получи точно обратното.
- А как си обяснявате тези многобройни повреди, лишили ви от добро представяне по време на състезанията?
- Много съм мислил по този въпрос и като че ли се спирам на варианта, че най-вероятно проблемите са дължат на продължителното пътуване на автомобила с кораб, което вероятно е довело до овлажняване на по-фините части и от там може да са дошли проблемите.
- В такъв случай мислите ли да смените автомобила за новия сезон?
- Да, имам подобна идея. Тя може обаче да стане факт, ако преговорите с един от спонсорите, които вървят в момента, завършат благополучно. При това става въпрос за топ-автомобил измежду моделите на Субару, Мицубиши или Фиат Пунто, който ще ме изкачи в най-високия клас N 4, където са и най-добрите пилоти на България. Предполагам, че до средата на декември ще имам яснота по този въпрос. Ако това не стане, ще продължа да работя по отстраняване на слабите страни на “Пежо”-то и ще разчитам на него за новия сезон. Смятам за следващата година също така да наема нов навигатор, който има повече опит от сегашния Паков и който наистина професионално да се занимава с този спорт.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай