Велинград - online - Германски полицаи обучават наши 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Германски полицаи обучават наши
Публикувано 2006-10-24 09:41:26 от Темпо

Мачът “Вердер” - “Левски” безспорно бе гледан с интерес от хиляди велинградчани,както и от една по-особена компания в БЛЦ “Камена”. Там футболната среща бе наблюдавана с професионално око от полицаи от Германия и България, които се занимават с охранителна дейност на масови мероприятия. А точно мачовете в последно време са масовите прояви, които в най-голяма степен поставят на изпитание професионалните умения на полицията не само в нашата страна, а и в цяла Европа.
В продължение на 4 дни в “Камена” се проведе работно обучение за структурите на Охранителната полиция от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Стара Загора и Русе. Полицаите бяха обучавани от техни колеги-експерти от германското вътрешно министерство, с което партнират от 2002 г. и което финансира тези работни срещи. Германската охранителна структура носи името “Полиция в готовност” и то е показателно за нейната дейност. Проблемите у нас и в Германия са аналогични, сочат наблюденията на експертите. На първо място е футболното хулиганство, с което в Германия успяват да се преборят, както се видя на мачовете от Световното първенство по футбол тази година. Там системата за охрана е различна от нашата - клубовете осигуряват така наречените стюарди, които следят за реда по трибуните, а полицията е в готовност в тунелите на стадионите, но се намесва само в краен случай. В България също се мисли за прилагане на такава система, още повече, че полицията не приема постоянните критики от страна на футболните клубове, които не могат да озаптят част от своите фенове.
Точно в дните на обучението възникна и проблемът с намесата на полицията в ромския квартал в Пазарджик. Оказа се, че в нашия областен град няма звено на Охранителна полиция, видя се до какво доведе именно липсата на такива специалисти и на практика се потвърди нуждата от подобни обучения като това в “Камена”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай