Велинград - online - Отново спорни казуси в местния парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново спорни казуси в местния парламент
Публикувано 2006-10-24 09:42:40 от Темпо

Въпреки двойно по-краткия дневен ред (70 точки през септември, 33 през октомври), на редовното заседание на Общинския съвет този четвъртък отново се очакват разгорещени дебати.
Веднага след официалната церемония по удостояване със званието “Почетен гражданин на Велинград” на треньорите Георги Стамболов, Антон Митров и Борис Чолев, съветниците ще трябва да се заемат с дълго отлагания конкурс за превоз на пътници. Кметът Стоян Дулев внася предложение спечелилият конкурса да сключи договор за 10 години и то с клауза за предварително изпълнение. Последното плюс условието транспортната фирма да осигури автобуси за превоз на трудно подвижни лица при поне 35% от курсовете предварително минират конкурса със съдебно продължение. Ситуация, добре позната ни още от 2001 г. насам, защото вече 5 години общината тръгва да провежда този конкурс и се стига до неговото стопиране.
Няма да се размине без спорове и по предложението на кмета Дулев сградата на общежитието пред болницата отново да бъде включена в капитала на “МБАЛ-Велинград”. Кметът се аргументира с нуждата от създаване на хоспис, но при несполучилата продажба на сградата се видя, че около нея има разнопосочни бизнес-интереси.
На дневен ред е и темата за изкупуването на сгради, строени върху общинска земя с отстъпено право на строеж (ОПС). Досега практиката е собствениците на сградите да ги предлагат за закупуване първо на общината като съсобственик, а тя да отказва поради липса на финансови средства. Това обаче удължава времето, хората се оплакват, че губят потенциалните купувачи, а юристи също алармират, че сделките се бавят ненужно и искат принципно решение, а не по всеки отделен случай. В Общинския съвет обаче мненията са различни, като част от съветниците считат, че е редно общината също да печели от сделките със сгради, построени върху общинска земя.
Съветниците ще се произнесат и по молбата от бургаската фирма “Кредо-Г4”, която иска да оформи парково пространство и да изгради детски площадки, люлки и пързалки върху 100 кв.м. общинска земя до сградата на нейния почивен дом на ул. “Киселец”. Фирмата иска за ползва новоизградените съоръжения за 5 години, като за сметка на това асфалтира за своя сметка 900 кв.м. от ул. “Киселец”.
Отново в дневния ред на сесията има поредица от регулации на парцели, част от тях отложени от предишни сесии. Очаква се да бъде определено петно за поставяне на информационен терминал за туристически услуги на фирмата “Ферател” близо до паметника пред църквата в Лъджене.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води