Велинград - online - На балотаж отиват Първанов и Сидеров със 73:18% 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

На балотаж отиват Първанов и Сидеров със 73:18%
Публикувано 2006-10-24 09:54:16 от Темпо

Първият тур на президентските избори на 22 октомври в община Велинград приключи с 40.51 % избирателна активност. От имащите право на глас 34 301 човека гласуваха 13 895. Вотът бе равномерно разпределен: и във Велинград, и в другите селища от общината излязоха да гласуват доста по-малко от половината избиратели.
В първия тур двойката Георги Първанов - Ангел Марин поведе с убедителните 10 016 гласа или 73%. Това е доста над прогнозите за цялата страна, които сочат около 62-63%. Настоящият президентски тандем печели във всички градски секции без изключение. А в селищата от общината на практика само единици от подалите своя вот са пуснали бюлетина за друг кандидат.
На второ място избирателите в община Велинград са класирали двойката Волен Сидеров - Павел Шопов. Кандидатите на “Атака” печелят 2 470 гласа или 18%. Този резултат е точно два пъти по-висок, в сравнение с подкрепата за “Атака” на парламентарните избори миналата година, когато в нашата община партията спечели 1200 гласа. Подкрепата за Волен Сидеров е предимно от велинградчани, в Сърница и селата той е получил 69 гласа, а в ромските секции 7 гласа.
Трета позиция и отпадане от балотажа избирателите в нашата община отредиха на кандидатите на десницата Неделчо Беронов - Юлиана Николова. За тях гласуваха 763 избиратели или 5.6%. Има много над какво да умуват местните водачи на партиите от дясното пространство, защото тези цифри сочат, че подкрепата за тях е паднала повече от два пъти в сравнение с парламентарния вот през 2005 г. Важно е да се отбележи, че Неделчо Беронов печели второ място в секциите извън Велинград. По кметствата за него са гласували 199 човека.
203 бюлетини са пуснати в подкрепа на другата дясна кандидатура Георги Марков - Мария Иванова. Те са на четвърта позиция с 1.5%, следвани от кандидатите на “Целокупна България” Григор Велев - Йордан Мутафчиев с 86 гласа или 0.6%. Предпоследната позиция е за Петър Берон - Стела Банкова, подкрепени от 67 човека или 0.49%, а на последно място са Любен Петров - Нели Топалова с 47 гласа или 0.34%.
Броят на недействителните бюлетини в община Велинград е 243. По данни от избирателните комисии повечето от тях се дължат на грешки при попълването на интегралните бюлетини. Инициативата на ВМРО да се зачертава цялата бюлетина като форма на протестен вот явно не е намерила гореща поддръжка сред жителите на нашата община.
През последната седмица преди изборите във Велинград нямаше нито едно предизборно събитие. Самият изборен ден също протече напълно спокойно, като огромна част от хората предпочетоха първо да отидат на пазар и на кафе. Организацията на изборния процес от страна на Общинска администрация бе много добра, охраната от РПУ също не се сблъска с трудности. Не постъпиха официални сигнали за сериозни нарушения в изборния ден. Вечерта на 22 октомври най-многолюдно бе в централата на БСП, където направиха паралелно преброяване на гласовете. До късно резултатите от вота обсъждаха и в централите на СДС, БНС и Атака. Между двата етажа в сградата на старата община, където са партийните централи, както винаги след избори имаше в различни дози радост и горчивина плюс предчувствие за поражение или победа на балотажа тази неделя.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай