Велинград - online - Театърът се готви за представлението в столицата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театърът се готви за представлението в столицата
Публикувано 2006-10-31 08:33:29 от Темпо

На 20 ноември самодейният театър към ОНЧ “Отец Паисий” Велинград ще играе на сцената на Народния театър “Иван Вазов” в София. За първи път в стогодишната история на нашия самодеен театрален състав се отдава такава изключителна възможност. За първи път в стогодишната история на Народния театър на неговата голяма сцена ще играят самодейци. И за чест на Велинград директорът на Народния театър проф. Васил Стефанов покани именно нашите актьори. Те ще представят юбилейния си спектакъл “Сто годишно смешно театро” под режисурата на Мариус Донкин.
В момента кипи наистина трескава подготовка за гостуването в столицата, научихме от Цветан Котев. Актьорите репетират пиесата, но има и много организационна работа. Най-важното е събитието да бъде презентирано подобаващо и да получи достатъчна реклама. В близките дни ще бъде отпечатан цветният афиш за представлението, за който ще помогнат с пари членовете на Сдружението за Велинград. За да се събере повече публика в огромния салон на Народния театър, който разполага със 780 места, гостуването на театъра ще премине под мотото “Среща на велинградчани и приятелите на Велинград”. Идеята е театралното представление да стане повод за среща на многобройната велинградска колония в София, която се събра и на честването на Николай Гяуров тази пролет във Военния клуб. Ще бъде направено възможното за реклама на събитието в националните медии, а на самата дата 20 ноември публика пред Народния театър ще събира и Представителният духов оркестър и мажоретен състав.
Билети от 5 и 6 лева ще се продават на касите на Народния театър и във Велинград. Водени са разговори с общинското ръководство и с Комисията по образование и култура към Общинския съвет, за да бъде организиран транспорт за велинградчани, които желаят да отидат и да подкрепят с присъствието и аплодисментите си нашите самодейци при това голямо изпитание. В София ще се организира и продажба на билети за студенти с намаление, разказа г-н Котев.
Три дни преди нашето гостуване в столицата ще започне серията от четири представления, с които Народният театър “Иван Вазов” ще се представи на сцената на ОНЧ “Отец Паисий” във Велинград. Първата пиеса, която велинградската публика ще може да види на 17 ноември (петък), е нашумелият моноспектакъл на Мариус Донкин по пиесата на Ерик-Еманюел Шмит “Господин Ибрахим и цветята на Корана”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води