Велинград - online - Дават столовата в стария Съвет за ромски център 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дават столовата в стария Съвет за ромски център
Публикувано 2006-10-31 08:34:43 от Темпо

4 организации - ромската фондация “Знание”, Община Велинград, Професионалната гимназия по горско стопанство “Хр. Ботев” и Информационният център за малък и среден бизнес си партнират в проект за създаване на обучителен център за роми във Велинград. Проектът вече е одобрен на първи етап от Министерството на труда и социалната политика и е на обща стойност 145 000 евро. За да участва във втория етап, е нужно да бъде осигурено общинско помещение, което да се ползва безвъзмездно поне за 5 години. Затова бе предложено Общинският съвет да даде за бъдещия обучителен център столовата в старата сграда на общината.
От години това помещение е неизползваемо, защото покривът тече, а вътре трябва да се направи основен ремонт. Преди време имаше проект столовата да бъде превърната в детска млечна кухня, който си остана само идея. След това бе дадена на мажоретната школа към Представителния духов оркестър, но репетиции там не се водят, защото няма пари за належащия ремонт. Именно това, че помещението вече е определено за мажоретките, става повод за спор в местния парламент. Според едни от съветниците оркестърът и мажоретният състав винаги са били “галеното дете”, а в общината има 8000 роми, за чиято интеграция нищо не се прави. Чу се и обратното мнение, че общината би могла да предостави друго помещение - например стоящото празно бивше кафене в общинския бизнес-център. При такъв вариант обаче няма да се оползотворят 19 800 евро, които при спечелване на проекта са предвидени за ремонт.
В края на дискусията 20 съветници се обединиха около предложението и решиха да предоставят безвъзмездно за 5 години столовата за ромски обучителен център. Разбира се, ако проектът бъде спечелен.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води