Велинград - online - Транспортните линии - на конкурс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Транспортните линии - на конкурс
Публикувано 2006-10-31 08:43:02 от Темпо

Вече над 10 години община Велинград не е провеждала конкурс за градските и междуградски линии. Правиха се два опита, но и двата завършиха със съдебно обжалване. На 26 октомври Общинският съвет реши отново да стартира процедура по обявяване и провеждане на конкурса.
Изискванията към кандидат-превозвачите са според Наредба 2 от 2002 г., която регламентира какви трябва да бъдат автобусите за превоз на пътници. Най-обсъждан бе въпросът дали да бъде включено изискване, че превозвачът трябва да има собствена автогара. Според наредбата това не може да бъде критерий, подчерта кметът Ст. Дулев. В рамките на конкурса кандидат-превозвачите ще се състезават за всички линии. Наредбата изисква да не се обособяват в отделни пакети само печеливши и само губещи линии. Затова общинарите са решили да предложат всички линии накуп, без да ги разпределят в отделни пакети. Срокът на възлагане е 10 години.
По предложение на Ал. Даскалов бе решено тръжната документация за конкурса да струва 1000 лева, защото въпросът е сериозен, а разработката е голяма.
Заради многото предложения имената на двамата общински съветници, които ще участват в конкурсната комисия, бяха определени с гласуване. Най-много гласове събраха Владимир Гушевилов и Иван Пукнев. Останалите членове на комисията ще бъдат от администрацията, КАТ, ДАИ и други специализирани органи. Според решението след приключване на конкурсът кметът ще сключи договор със спечелилия с клауза за предварително изпълнение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола