Велинград - online - Скандално заиграване с парцела на болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Скандално заиграване с парцела на болницата
Публикувано 2006-10-31 08:44:06 от Темпо

Две проекто-решения за общинската болница “МБАЛ-Велинград” вещаят нова криза около лечебното заведение, този път свързана със собствеността. И двата проекта носят подписа на кмета Стоян Дулев. Първият е входиран под номер 766 на 17 октомври 2006 г. В него вносителят предлага в капитала на “МБАЛ-Велинград” да бъдат върнати четириетажната сграда на общежитието пред болницата и парцела към нея (преди няколко месеца общината направи несполучлив опит да ги продаде, но процедурата бе спряна от областния управител). Искането е мотивирано с нуждата от създаването на първия хоспис на територията на Велинград - лечебно заведение, което предлага специфични грижи и лечение за тежко болни пациенти. Този проект за решение е разгледан от Комисията по оздравеопазване на нейното заседание на 23 октомври.
Час по-късно на 23 октомври заседава Комисията по общинска собственост, но междувременно с входящ номер 783 от 23.10.2006 г. е внесен нов проект за решение по същата точка. Този път кметът предлага нещо далеч по-радикално: целият парцел, включващ имотите около болницата и около общежитието с обща плащ 33 683 кв.м. ведно с помещенията и сградите да бъде преобразуван от публична в частна общинска собственост. Отново мотивът е създаването на хоспис и законовите изисквания за зелени площи около лечебните заведения. В комисията избухва скандал, завършил с единодушното отхвърляне на предложението.
По предложение на Заварин Маров и след оспорвани прегласувания точката отпадна от дневния ред на сесията на 26 октомври. Остават обаче сериозните съмнения какво точно се цели с излезлите на бял свят две проекто-решения. В досегашната практика на общината винаги след преобразуването от публична в частна общинска собственост е било завой към продажба, създаване на смесено дружество, дългосрочно отдаване под наем или на концесия. Сега иде реч за парцел, който според специалисти струва около 4 милиона лева, които в един момент могат да се окажат подарени някому. Ако общината има подобни намерения за продажба или друга от изброените процедури за болницата или за части от нея, то нека го заяви ясно пред населението. Всичко друго е скандално заиграване по темата здравеопазване, която и без това е достатъчно болезнена за хората!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води