Велинград - online - Обектив 31,10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Обектив 31,10
Публикувано 2006-10-31 08:52:09 от Темпо

БУДИТЕЛИ Денят на народните будители 1 ноември ще бъде отбелязан с няколко прояви във Велинград. Своя патронен празник ще чества ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино. Дружеството за защита на Родопите кани велинградчани да поднесат цветя на паметната плоча, отбелязваща мястото на първото училище в кв. Каменица. В 11 ч. на площад “Н. Гяуров” ще се съберат групи от училищата и ще има концерт за празника.

СНЕГОПОЧИСТВАНЕ Две фирми се явиха на обществената поръчка за зимно снегопочистване и поддържане на пътищата в община Велинград. Конкурсът се проведе на 24 октомври от комисия с председател зам.-кмета Никола Вецов. Тази седмица общината ще обяви коя от двете фирми - “Беев и Беев” ООД и ЕТ “Айредин-Ирин Еюпов”, печели поръчката.

ДЕПУТАТ Депутатът Фидел Беев не се яви на първото заседание на Софийски градски съд по наказателното дело, в което е обвиняем за побой и нанасяне на тежка телесна вреда на Христо Писков на бензиностанция в Пазарджик. На 27 октомври съдът не даде ход на делото, тъй като Фидел Беев бил не бил надлежно призован.

КОНТАКТИ През изтеклата седмица бяха положени основите на бъдещо сътрудничество между състави от ОНЧ “Отец Паисий” и турския град Бабаески, съобщи Цветан Котев. Във Велинград гостуваха Ертан Баев - журналист и мениджър на театралната трупа за млади актьори “Люлебургас” и Шукри Четин, който е българин и работи като учител в Турция. С тяхно съдействие на 4 и 5 ноември в нашия град ще гостуват общинари и бизнесмени от Бабаески. Вече е договорено, че на 8 ноември за турне в турския град тръгват Представителният духов оркестър и мажоретният състав. За 24 ноември е планирано гостуване на велинградския самодеен театър в Бабаески.

КАТАСТРОФА Около 1 часа през нощта на 22 срещу 23 октомври Опел Кадет се вряза в паркирана Тойота Авенсис на ул. “Кирил и Методий” във Велинград. От силния удар тойотата е станала “на хармоника” между опела и близкия ел. стълб. В опела са пътували двама видимо почерпени мъже, окито са откарани с охлузни рани в Спешна помощ. Водачът на опела е 27-годишният П. П. от Велинград, който според дрегера е карал с 2.8 промила алкохол в кръвта. Същият е задържан за 24 часа и полицията е завела дознание.

ЮБИЛЕЙ Драгиновското читaлище “Методи Драгинов” се подготвя за честването на 70 години от своето създаване. Празникът ще бъде отбелязан с много музика, песни и танци на 3 ноември, петък.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола