Велинград - online - 84% за Първанов, 16% за Сидеров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Политика: 84% за Първанов, 16% за Сидеров
Публикувано 2006-10-31 08:54:11 от Темпо

В селата 99% подкрепиха Първанов
Георги Първанов-Ангел Марин спечелиха убедително втория тур на президентските избори в община Велинград с 13 224 гласа (83.69%) срещу 2577 гласа (16.31%) за Волен Сидеров - Павел Шопов.
В седмицата преди балотажа във Велинград не се случи нито едино предизборно събитие, а самият изборен ден премина без произшествия. Единственото нарушение бе продажбата на алкохол в събота вечерта, заради което бяха съставени актове на 6 заведения в курорта.
На балотажа гласуваха 15 801 избиратели от общо 34 419 с право на глас. Недействителните бюлетини бяха 204, а дописаните в избирателните списъци 134. Активността на балотажа на 29 октомври за община Велинград бе 46.50%, с около 5% над тази от първия тур. По-активно се гласуваше в селата, където до урните отидоха 55% от избирателите. Във Велинград своята бюлетина пуснаха 41% от имащите право на глас.
От гласувалите 8188 жители на Велинград 5713 човека подкрепиха Георги Първанов. Настоящият президент увеличи с 813 гласа подкрепата си от първия тур, когато във Велинград за него гласуваха 4900 човека. За Волен Сидеров във Велинград имаше 2475 бюлетини - само със 74 гласа повече, отколкото на първия тур. Във всички градски секции води Първанов, който получава и всички подадени гласове в двете ромски секции в Анезица и Асфалтова база. Така съотношението между гласовете за Първанов и Сидеров във Велинград в проценти е 70:30.
От селищата в общината Георги Първанов получи гласовете на 99% от отишлите да гласуват, а за Сидеров - Шопов остана едва 1% от пуснатите бюлетини. На балотажа в секциите от кметствата гласуваха общо 7613 човека. 7511 от тях подкрепиха Първанов, а 102 Сидеров. По-голямата мобилизация на гласоподавателите в селищата от общината на втория тур личи по това, че за Първанов бяха пуснати 2400 бюлетини повече, отколкото на първия тур. Волен Сидеров увеличи подкрепата си от първия до втория тур от 69 на 102 гласа.
Победата на двойката Първанов - Марин вечерта на 29 октомври празнуваха активистите на БСП във Велинград. В партийния щаб се събраха много хора, които скандираха “Първанов”, “Победа”, “България”. С музика и знамена пред старата сграда на общината се изви хоро, поведено от председателя на БСП Тома Пачалов. Социалистите се завъртяха и в стъпките на валса, гръмнаха пиратки и импровизирани мини-фойерверки. Почти през цялата вечер в щаба на БСП беше и ДПС-депутатът Фидел Беев, който внимателно проследи къде как е гласувано.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай