Велинград - online - Сдружение за Велинград предлага съвместни проекти на общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сдружение за Велинград предлага съвместни проекти на общината
Публикувано 2006-11-07 09:06:37 от Темпо

На 1 ноември трябваше да се проведе среща на членовете на Сдружение за Велинград с председателя на Общинския съвет Неджат Кехайов. Г-н Кехайов бе възпрепятстван да се отзове на поканата, но от Сдружение за Велинград представиха своите проекти, с които искат да запознаят местния парламент и обществеността.
Членовете на сдружението работят по проект за създаване на мини-футболно игрище във Велинград със съвременни параметри - изкуствено покритие и възможност за състезания по други спортове. Холандска програма поема стопроцентово финансирането, ако се разработи проект с участието на общината и неправителствена организация, каквато в случая ще бъде Сдружение за Велинград. Идеята е за игрището да се ползва горната площадка в двора на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”, но преди това трябва да се уточни дали то е общинска или държавна собственост.
Другата актуална тема, която от сдружението поставят пред местната власт, е за голямото нерегламентирано сметище до микроязовира. Сметището трябва да се закрие, а пътят да се оправи, за да може там да се организира зона на отдих и спорт.
Много наболяла от години тема е за състоянието на околовръстния път. Огромните дупки вече не просто създават неудобства за велинградчани и за туристите, а крият големи опасности за катастрофи. Председателят на Сдружение за Велинград Димитър Катранджиев обяви, че бизнесмените са готови да събират пари, за да се направи козметично запълване на дупките поне за зимния сезон. Но е нужна и ответна реакция от общината, която от години има проект за ремонт на околовръстния път, но по него и досега няма финансиране. Сдружение за Велинград вече е установило контакти със сродни организации във Враца, Пазарджик, Стара Загора, Варна. Оказва се, че в много общини бизнесът се е обединил, за да партнира на общините. Крайно време е това да се случи и при нас и то не само на теория в поредната стратегия или документ, а на практика.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България