Велинград - online - Велинград редом с най-известните термални курорти в Европа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград редом с най-известните термални курорти в Европа
Публикувано 2006-11-21 09:03:35 от Темпо

Какво е общото между Велинград, Карлови вари и Баден-Баден? Разбира се, топлите минерални извори. А от броени дни тези и други европейски курорти са обединени и от проекта “Thermae europae”. Той е финансиран от Европейската комисия с 1 038 000 евро и в рамките на три години ще работи за съхранение, разпространение и популяризиране на културното наследство на градовете с термални извори.
Водеща организация по проекта е община Карлови вари. Заедно с нея ще работят пет основни партньори: Агенция за регионално развитие/ЦБИ - Велинград, община Вартберг - Швеция, град Аквитерми - Италия, град Пиестани - Словакия и “Юротек консултинг” като координатор на проекта. Има и над 10 асоциирани градове, между които е и най-известният балнео- и СПА-курорт в Европа Баден-Баден.
Първата среща на основните партньори се проведе на 15 ноември във френския град Ексльобан, където е избран Управителен комитет на проекта. Това съобщи г-н Живко Милушев, който представлява АРР/ЦБИ - Велинград. От него научихме и какви са основните дейности, залегнали в “Thermae europae”: ще се изготви справочник, който ще представя градовете-пратньори; ще се направи пътуваща изложба с фоторепортажи за градовете, която ще бъде показана в много градове в Европа; ще се организират културни събития в Карлови вари, Вартберг и Аквитерми с участието на артисти и състави от градовете-партньори; ще бъде направена уеб-страница. През втората година от проекта ще започне да излиза и списание с рекламна насоченост, което ще се разпространява чрез СПА-асоциациите на 10 европейски държави. Към проекта предстои д бъде създаден научен комитет, в който градовете-партньори ще предложат по един специалист по балнеология и СПА. В близките дни Агенцията за регионално развитие/ЦБИ - Велинград ще организира специална среща, на която ще представи проекта в детайли.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай