Велинград - online - Гледни точки с Димитрина Късева: Какъв обществен транспорт искат велинградчани? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гледни точки с Димитрина Късева: Какъв обществен транспорт искат велинградчани?
Публикувано 2006-11-21 09:10:51 от Темпо

Димитър Масларов- Джипа, пенсионер:
Автобусите да са по-нови
Не пътувам често с градския транспорт, но това не означава, че не съм наясно с неговото качество в момента. Велинград е град с много дадености и като туристически център би трябвало да имаме един добър транспорт. Важно е автобусите да са чисти, здрави и удобни за пътуване, а за да са такива, те трябва да са по-нови. Ако са запазени, вредните газове и пари също ще бъдат по-малко. Аз съм пътувал много, бил съм в над 30 държави и съм виждал тамошните автобуси - те наистина са били добри.

Величка Ачева, журналист:
Комисията поне веднъж да пътува с автобус до Пазарджик
Искам да пътувам в автобуси, отговарящи на изискванията на ЕС - тоест те да не са на повече от 5 години, когато става въпрос са градски автобус и не повече от 9, когато иде реч за междуградски транспорт. Ако един бъдещ превозвач отговори на този критерии, мисля, че ще пътуваме в комфортни, бързи и сигурни автобуси. За съжаление, не мога да кажа, че в областта има автобуси, които отговарят на тези най-прости изисквания от страна на всеки пътуващ, който дава пари за билет. Още повече с оглед на факта, че цените на билетите през последните няколко месеца се увеличиха значително. За мен е важно в един конкурс за избор на превозвач да се създадат условия за конкуренция между самите участници. Горещо се надявам членове на комисията и особено общинските съветници в нея да се срещнат и разговарят с обикновените хора, които ползват тази услуга. За да не се получи така, че превозвачът да бъде избран от хора, които не ползват услугите на обществения транспорт. За да са по наясно със ситуацията, бих препоръчала на комисията поне едни път да пътува с автобус до Пазарджик.

Марияна Налбантова, ученичка:
Задушно, мръсно и препълнено Изобщо не ми харесват автобусите, с които пътувам. Всеки ден за училище автобусът, в който се качвам е препълнен, задушно и мръсно е. Често той се разваля и ни се налага да чакаме много време, докато дойде друг или в най-лошия случай да вървим пеша. Най-често стоим до самата врата на автобуса прави и всеки ни блъска. Ако има повече автобуси и те са по-чисти, сигурно ще ни е по-добре, когато пътуваме.

Росица Кафеджиева, ученичка:
Сутрин да има един автобус само за ученици
Заради препълнения автобус сутрин слизаме една или две спирки по-рано, защото направо се задушаваме в блъсканицата. Вярно, че билетите за ученици са само 20 стотинки, но по-добре е да плащаме малко по-висока цена, но да се возим в по-удобни и по-чисти автобуси. Освен всичко мисля, че за да се избегне тази навалица сутрин трябва да има поне един автобус само за учениците. Ние сме много и трябва да пътуваме, не може да вървим пеша, особено през зимата. Имаме съученици, които учат в Горския техникум, в техникума по дървообработване. От центъра до там пеша разстоянието е много голямо, не е никак удобно.

Конкурсът да е публичен, за да знаят пътуващите кой какво обещава
Процедурата за провеждане на конкурс за обществения транспорт отново е в пълен ход. И дано амбициите на Общинския съвет и кмета това да се случи до края на тази година да не са с цел, различна от тази велинградчани да получат един добър, качествен и комфортен обществен транспорт. В този случай може би е важно членовете на комисията, която ще оценява предложенията на кандидат-превозвачите, да са наясно с мнението на тези, които ще ползват услугата. И още нещо: след като всички претендират, че подобни конкурси се правят прозрачно, не е ли добре в този конкретен случай, това да се докаже на практика и точките, които всеки едни от кандидатите е получил по различните показатели - възраст на автобусите, преференции за пенсионери и ученици, цени на билета, пригодност на возилата за пътуване на хора с увреждания и други, да станат публични. Така всеки един потенциален пътник ще знае какви ангажименти е поел избраният превозвач и впоследствие ще могат да бъдат избегнати недоразумения, недоволства и оправдания от рода “Ама той обеща и ние затова го избрахме”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай