Велинград - online - ФК “Чепинец” - добра игра, но неясно бъдеще 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ФК “Чепинец” - добра игра, но неясно бъдеще
Публикувано 2006-11-28 09:27:41 от Темпо

След изиграването на мачовете от есенния полусезон в “А” областна група тимът на “Чепинец” приключи участието си с 27 точки от 15 изиграни мача и голова разлика 48-16. Това го нареди на 4-то място във временното класиране, на седем точки зад първия - “Игълс” (Братаница).
Отборът започна колебливо в началото, което бе съвсем нормално с оглед на многобройните въпросителни, които стояха пред него. Позагубили самочувствие от отпадането от състава на “В” група предишния сезон, неполучили ясни цели за новия и недобре чувстващи се при фиктивните домакинства в Ракитово, играчите в червено и синьо пропуснаха да вземат доста от така наречените “задължителни” точки. Става въпрос за мачове като тези с “Локомотив” Септември (1:1) или с “Марица” Огняново (0:1), където точковият актив бе разпилян по доста лековат начин. Особено неприятно бе неявяването на велинградчани още в първия кръг в Братаница на “Игълс”, което доведе не само до служебна загуба с 0:3, но и до отнемане на три точки от актива. Ако отборът се бе явил, дори и при загуба, разликата с първия (точно “Игълс”) в момента щеше да е 4, а не 7 точки.
Колебанията в играта на “Чепинец” обаче приключиха в 9-я кръг, когато отборът получи правото да играе домакинските си мачове на Градския стадион във Велинград, което доведе и до седем последователни победи, повечето от които с “гръмки” резултати като 7:0 (срещу “Спартак”) или 8:0 (срещу “Вихър). Разбира се, освен психологическото предимство, дошло от това да играеш на собствения си стадион, в най-голяма степен заслугата е и на играещия треньор Ангел Минчев-Гиби, който успя да подреди отбора по най-добрия начин и да успокои атмосферата в него. За целта въпреки добрите изяви в началото на Ангел и Спас Гардански, двамата бяха отстранени от отбора заради напрежението, което често внасяха в съблекалнята. Добро впечатление направи и налагането на юноши като Содев, Пандев и Шуманов, които се утвърдиха сред голмайсторите на тима и заявяват добро бъдеще поне според моментните си изяви. Сякаш за да се получи изцяло балансът, в отбора Гиби продължи да разчита и на опитни играчи като Кадьов и Аврамов, които със своята рутина внасяха необходимата доза спокойствие сред по-младите.
Резултатите от есенния полусезон подсказват добро бъдеще за “Чепинец” в групата по отношение на представянето, но не така стоят нещата що се отнася до финансовата стабилност и до целите пред отбора. Въпреки заявените в началото премии за успех при домакинствата и при гостуванията, до момента такива не са изплатени, а и не се вижда как ще стане това. Тук е време да се замислят сериозно и ръководителите на отбора, които през изминалата година се оправдаваха с удобните фрази “няма стадион” и “не е открита отделна разплащателна сметка”. Сега тези пречещи фактори вече са отстранени, но пари и ясно заявена позиция ще преследва ли “Чепинец” този сезон влизане в по-горна група, няма.
И тук е моментът да се напомни, че в Управителния съвет на ФК “Чепинец” влизат хора със сериозни финансови възможности, които могат да помогнат велинградчани да не се излагат в група с отбори като “Дева” (Мало конаре) и “Левски” (Паталеница). Николай Йорданов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай