Велинград - online - Боряна Стаева сбъдна мечтата си да издаде стихосбирка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Боряна Стаева сбъдна мечтата си да издаде стихосбирка
Публикувано 2006-11-28 09:40:17 от Темпо

Залата на Художествената галерия на 23 ноември вечерта бе препълнена от дошлите на среща с приятелката и авторка на стихосбирката “Жената в бяло” Боряна Стаева.
Откривайки срещата, Мария Табакова видимо развълнувана обяви, че това е първата стихосбирка на член на литературен кръг “Свободно мисъл” и сподели за авторката: “Боряна е силна, борбена, истинска жена със сърце, което през целия живот не се умори да обича. Тя е жената с бялата, с чистата душа.”
Председателят на другия литературен клуб “Н.Й.Вапцаров” Аврам Жерев представи книгата, като направи обстоен анализ на няколко от включените в нея 47 стихотворения. Той призна: “Вдъхновението за създаване на изкуство е като любовта - няма точно определено начало и край... Поетесата Боряна Стаева не е само Жената в бяло, тя е майката, зовяща да няма война, тя е българката, велинградчанката, тя е природолюбителката, влюбена в гората и водата... Тя е Боряна Стаева.” Поетесата Анна Маргова поздрави авторката на “Жената в бяло” с думите: “От все сърце и душа се радвам, че твоята мечта се сбъдна и ти издаде стихосбирка. Не се страхувай от препъникамъните, които неминуемо ще срещнеш по пътя си, но ти не се плаши, а продължавай да пишеш!”
Младата, само 12-годишна поетеса на “Свободна мисъл”, велинградската Петя Дубарова, както я наричат някои - Петя Норова поздрави авторката с думите: “Не си отказвай това,което могат да ти откажат другите”. А колегата й Пейчо Христов подари на Жената в бяло “Поетичен портрет”. Освен многото пожелания и цветя, за Боряна Стаева и за нейната първа стихосбирка “Жената в бяло” пяха Иванка Карамфилова и ВГ “Пей, сърце” към Клуба на инвалидите-Велинград.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай