Велинград - online - Шефът на “Стройком” също на конкурс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Шефът на “Стройком” също на конкурс
Публикувано 2006-11-28 09:41:34 от Темпо

Председателят на групата общински съветници “За диалог” (Зелената партия и БЗНС) Владимир Гошевилов внесе на 21 ноември предложение да бъде обявен конкурс за управител на общинската фирма “Стройком”. Единственият посочен мотив е, че Общинският съвет има решение за провеждане на конкурс още от пролетта на 2004 г., а то все още не е изпълнено. Тогава за временно изпълняващ длъжността управител по предложение на кмета Фидел Беев бе избран Тодор Кютов. Той и досега е на поста, тъй като договорът му е със срок до провеждане на конкурс и приключване на съдебната процедура. За коя точно съдебна процедура обаче иде реч е спорно, тъй като около “Стройком” има няколко съдебни казуса.
На заседание на Оперативното бюро във вторник съветниците доста поспориха дали точката да влезе в дневния ред на сесията на 30 ноември. Четирима съветници гласуваха за разглеждане на предложението в сесията, двама бяха против, а 6 се въздържаха. Видя се, че нито съветниците, нито Общинска администрация в лицето на присъстващия зам.-кмет М. Арсов имат ясен отговор на въпроса докъде е стигнала процедурата по провеждане на обществената поръчка за чистотата. А именно от това кой ще спечели поръчката зависи дали и как общинската фирма “Стройком” ще продължи да същестува. Затова въпросът ще трябва да се изясни на заседанията на комисиите преди сесията тази седмица.
Междувременно с решение от 16 ноември 2006 г. Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Пазарджишкия окръжен съд по делото, което общината води срещу “Беев и Беев”. Делото е за възстановяване на сумата от над 200 000 лева, изплатени през 2004 г., когато във Велинград чистеха едновременно “Беев и Беев” и “Стройком”, а тогавашният врид кмет Стоян Дулев разплащаше работата само на частната фирма. Според решенията на двете съдебни инстанции обаче общината губи делото, а това още повече усложнява ситуацията около “Стройком”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола