Велинград - online - Темпо коментар: Лоби с писма не се прави! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Темпо коментар: Лоби с писма не се прави!
Публикувано 2006-11-28 09:45:19 от Темпо

Един от най-честите сигнали, които общинското ръководство излъчва към велинградчани е, че имаме страхотна нужда от лоби в столицата. Нищо не ставало без лоби: не ни минават проектите, няма пари за пътищата, не може да се прокара прословутата идея за “Сютка”, не можем да изпреварим общините, които си имат солиден управленски гръб...
Отчасти всички тези приказки звучат като добре заучено оправдание. Но да приемем, че са абсолютната истина и че лобито в централната власт е вълшебната пръчица, която ще ни реши проблемите. И така: 90% от това лоби на 20 ноември се е събрало в Народния театър “Иван Вазов”. След представлението има коктейл, а подобни мероприятия открай време са най-удобното място за т.нар. лобиране. Но... лобито е тук, а общината никаква я няма! Ръководството на общината - кмет и общински съветници отсъстват както от театралното представление, така и от неформалната среща с властимащите.
Да оставим настрана неуважението към актьорите и към стогодишния ни театър. Не защото това не е важно, а защото е толкова обидно, че чак думите не стигат. Да оставим настрана културата, протокола, възпитанието и да гледаме строго прагматично: като не си правят труда да идват на такива срещи, как и пред кого ще лобират общинарите? Или пак ще изберат варианта с писане на писма до участниците във велинградското лоби във властта?! Този вариант може и да е бил много актуален в миналия век, но вече определено не върши работа!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води