Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Как ще отбележим историческата дата 1 януари 20 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Как ще отбележим историческата дата 1 януари 20
Публикувано 2006-11-28 09:48:34 от Темпо

Весела Велева, гл. специалист “Образование, култура и вероизповедания”:
Допълнителни пари няма
Мероприятията, свързани с присъединяването на България към Европейския съюз (ЕС ) ще текат през целия декември. Предварителните идеи са за тържествена сесия, ученически конкурси за есе и рисунка, спортни празници. Предвид това, че предстоят и празничните дни за Коледа и Нова година, общината предвижда още кулинарна изложба, концерт с участие на местни самодейци, специален Коледен концерт и вероятно изява на известен български изпълнител. За съжаление, допълнителни пари за тези инициативи няма. Няма да има и допълнителни средства за украса на Велинград. Ще се постараем да има такава в центъра и в кварталите, ще положим усилия тя да е по-богата по главната улица и на централния площад “Н. Гяуров”. Ще бъде наета и фирма, която да се занимае с това.

Биляна Масларова, хореграф и ръководител на мажоретния състав:
Изнасяме концерти за ЕС в 11 общини
Голяма чест е за нас, че от Областната управа избраха духовия оркестър, мажоретния състав, градския хор и групата за популярни песни към Лъженското читалище да подготви и изнесе тържествени концерти във всички 11 общински центрове. Концертите ни ще са посветени на присъединяването на България в ЕС. Надявам се, че това се оценява и от нашата община, която все не може да осигури пари за по-сериозни и мащабни празнични концерти и спектакли. Впечатленията ми от други населени места в България са, че там се случва тъкмо обратното. Не знам как успяват, но за украса и за участия на външни състави и на известни изпълнители там има много пари. За да се подгови по-сериозно мероприятие, е необходима голяма организация, разбиране и най-вече уважение към усилията, който полагат всички местни музикални танцови формации. Иначе рискуваме и тази година празниците да минат инцидентно и без сериозен замисъл.

Пари пак няма, но трябва да посрещнем събитието подобаващо
34 дни остават до заветната дата 1 януари 2007 г. и присъединяването на България към ЕС. Събитието е достатъчно сериозно и грандиозно, за да се положат усилия то да бъде отбелязно подобаващо.Освен това то се предшества и от от най-хубавите и най-чакани празници Коледа и Нова година.
Дано идеите на общината да се осъщестяват и наистина дните преди предстоящите празници, а и те самите, станат празнични. Както винаги, проблемът за постигането на тази празничност, без да ни изненадва, е финансовото й обезпечаване. Докато обаче други български общини намират и предоставят целево пари за организацията на тези дни, то тук ситуацията е добре позната на всички - пари няма, а тези, дето ги има, са крайно недостатъчни. Именно в такива случаи става ясно, че някаква по-сериозна идея или стратегия за културния живот и събития в общината липсва. Чести са и изявленията, че културата е част от туризма и без нея той не може да се развива. Затова е редно към усилията за повече празничност преди и на Нова година да се присъедини и туристическият бранш. Още повече, че хотелите и всички почивни бази в курорта по празниците ще бъдат препълнени.
Хубаво е да се чуе и всеки, който има добра и работеща идея. Докато все още има малко време, за да направим така, че наистина да запомним датата 1 януари 2007 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай