Велинград - online - Бойко Борисов: Вие избирате дали искате да сте вилает или да бием на изборите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Бойко Борисов: Вие избирате дали искате да сте вилает или да бием на изборите
Публикувано 2006-11-28 09:54:26 от Темпо

Партийните централи във Велинград могат само да мечтаят, че на тяхно мероприятие ще се съберат толкова хора, колкото дойдоха вечерта на 21 ноември на срещата с Бойко Борисов. Залата на читалището в Лъджене бе препълнена, наложи се вратите да стоят отворени по време на срещата, за да слушат и правостоящите в коридорите. Столичният кмет Бойко Борисов пристигна със своя заместник Цвятко Цветанов по покана на местното Сдружение за Велинград, чийто председател е Димитър Катранджиев. Първоначално визитата бе обявена като среща на кмета Борисов с обществеността на Велинград. Но бързо стана ясно, че де факто е генерална репетиция за учредяването на структура на ГЕРБ. Водещата Весела Цинцева прочете от трибуната списък на инициативен комитет от 38 велинградчани (виж карето на стр. 2), които на 3 декември ще участват в учредителното събрание на ГЕРБ в София, а след това ще създадат местна структура и ще изберат ръководство. Бойко Борисов побърза да подчертае, че членовете на ИК не са началници, вратата на сдружението е отворена и целта му е да намери по места хората, които да се конкурентни в Европейския съюз. Защото в живота има лидери, а всяка просперираща нация успява да подбере кадърните и тогава държавата има успех. Повече от 2 часа Б. Борисов поддържа диалог със залата, отговаря на въпроси и сам задава такива. Основните му тези звучаха така: ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ
Според имотните декларации на нашите политици излиза, че те са по-бедни от всички нас. Как обаче такива хора ще управляват парите от ЕС? В момента във властта са половината от министрите, които хората изгониха с камъни през зимата на 1997 г. Човек дори бръснар си подбира, а при нас се слагат премиери, които нямат един работен ден стаж. Но ние не сме зайци, за да експериментират с нас. Всички министри и зам.-министри са в бордове, а Станишев не прави нищо. В бордовете на фирмите те нищо не разбират, само защитават партийните интереси. Защо никой не се сезира за “обръчите от фирми” на Доган? Тези обръчи са във всеки град и са и от БСП, НДСВ, СДС, ДСБ и т.н. В правителството има и добри министри като Пламен Орешарски, но техният проблем е коалицията.
ЗА ДОГАН
Голям патриот съм, но по-страхлив народ от българския не съм видял. Ботев е писал за днес: в механата нямаме равни, но дойдат ли избори - гласуват под строй и се крият. Откакто сме нация, все чакаме някой да ни оправя, сами не можем. Ахмед Доган е много класи над българските политици, нямаме друг политик от неговия ранг. Дори и агентурното му име Сокола е дошло от някъде. Срамно е, но е факт: в света няма друга държава, в която етническа партия да е мандатоносител. Трябва ясно да се каже, че Сергей Станишев е премиер на Доган. И излиза, че Доган ни вкарва в ЕС. Що за българи сме, че сме позволили това да се случи?! Доган каза, че без него в България избори няма да спечели никой. На неговите хора е казал “Оставете го Бойко и той един ден ще дойде при мен!”. Искам да ви помоля: ако имате малко ангажимент към държавата, гласувайте на изборите. Единственият начин да се изгони ДПС от властта е да се спечелят парламентарни избори, поне с 1 глас повече. Иначе без Доган не може! Това българите трябва да го разберат, защото за ДПС гласуват вече и много цигани и българомохамедани и това гарантира на ДПС участие в правителството. Ако народът ни има национално достойнство, на следващите избори не трябва да има българин, който да не гласува и който да не е до урните да следи да не се лъже, защото лъжат много! Ако нямате интерес, след 10-15 години ще сложите потурите! Няма верски проблем, а икономически - фирмите и медиите на Беев тук работят и постепенно всички други ще бъдат изтласкани. Както в Девин, който е узурпиран от Доган. Но на сцената на политиката няма адекватен на него добър играч, а само пионки, с които Доган прави, каквото си иска. Понякога му се радвам как се надсмива над българите и над политиците ехидно, дори със сексуален подтекст. На последната среща в Боровец той им сложи три термина, каза им, че първо хубаво ще ги “обгрижва”, после ще ги “обича” и ще ги “жадува”, а те го гледаха като телета!
ЗА ГЕРБ
Ако искаме нещо да се промени и тройната коалиция да стане опозиция, трябва да подберем най-добрите от всеки град и село в България и да водим битка за изборите за евродепутати, местна власт и парламент. Няма друг начин, освен да се прави партия. Аз и сега имам много власт - кметът на София стои върху печатница за пари. Искаме да вземем властта, за да я дадем на вас, хората по места.
ЕС сега е притеснен за изборите за евродепутати през май 2007 г. ГЕРБ трябва да е много силен на тези избори. Ще правя компромис и ще търся партньори в листите за евродепутати, защото има малко време. В момента ЕС ни гледа с 200 очи, защото сме единствената алтернатива на тройната коалиция.
За 2 месеца мога да събера 20-30 милиона евро, ако правя като другите партии. Но ако вземеш пари, после трябва да даваш поръчки. Разликата между нас и другите партии е в прозрачността. Досега на избори не съм дал 1 лев.
Клубове на ГЕРБ пускаме само след като аз съм отишъл. За членовете на Инициативните комитети слушам различни мнения - знам, че се злослови, но има и верни. В началото влизат много хора, но ако трябва, ще сменям представители. Разликата между мен и царя е, че аз не се бавя по 2-3 месеца. Ще приемаме хора от други партии, но ако не носят негативи, не са участвали в грабежа и не са били на ръководни постове.
ГЕРБ се позиционира в дясно-център. Ако можехме да ги бием вляво, но червената олигархия си кара мерцедесите и си носи часовниците за по 20 000 долара, а електоратът им пак си гласува за “нашето момче”.
ЗА “АТАКА”
Разликата между нас и “Атака” е, че ние се позоваваме на нещо, което конкретно е свършено, както например борбата с корупцията в София. Какво направи “Атака” за 1.5 година в парламента? От мен има вкарани хора в затвора като шефа на “Топлофикация”, а те говорят за някаква национализация, която е невъзможна. Да допуснем, че “Атака” е на власт - САЩ и ЕС ще ни наложат изолация и за 3 месеца ще ни фалират. Но “Атака” са много удобни за БСП. БСП има двама идеални противници: с Волен плашат Европа, а Костов ми е една църцореща опозиция, която един вот на недоверие не може да направи. Костов е полезен на БСП - няма да вземе властта, а пречи на дясното да се обедини.
ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ
Ако се бях явил на президентските избори, щях да ги спечеля и сега нямаше да съм тук. От зелено жито хляб не се прави. Трябва първо да се направят клубовете на ГЕРБ по места. Защото да вкараш неподготвени хора в битка, значи си лош командир. Щеше да е по-добре, ако бяхме стартирали преди 1 година на парламентарните избори, но царят ме спря. Платих си вересиите към него и сега съм си аз.
Направих пътека до десните за единен кандидат-президент, но Костов се уплаши. Костов направи Първанов президент. България сега е президентска република - президентът си има тройна коалиция, правителство, съдебна власт. Няма си само кмет на София. ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ
Искам вие да ми дадете хора и догодина да имаме кмет на Велинград. Да бием на изборите и да имаме и председател на Общинския съвет, и съветници, и депутат, който да защитава интересите ви. Трябва да обърнем нещата и властта да отиде в регионите, както е в ЕС. За целта трябва местните организации да дадат най-добрите предложения за кмет. Искам 3 предложения, след това аз ще избера кой ще е кандидатът и искам аз си нося отговорността. В противен случай, ако не ви е срам, ще продължат да наричат вашия град Беевград. Вие избирате дали искате да ставате вилает. Ако не искате - трябва да бием на изборите. На мен Велинград не ми трябва, трябва ви на вас!
Генералът изказа мнение по още много теми и отговори на още куп въпроси, сред които беше и чие е Сдружение за Велинград: “Мое е”, кратко каза Борисов. След закриването на срещата остана да дава автографи, да приема букети, да се снима и да отговаря на още въпроси на най-напористите. Интересът към първата визита на Бойко Борисов във Велинград бе огромен. Сега обаче е ред на далеч по-трудната част: превръщането на този интерес в бюлетини, които печелят избори.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай