Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 4.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 4.12
Публикувано 2006-12-06 09:15:58 от Темпо

СТРАТЕГИЯ Приета бе Стратегията за развитие на социалните услуги в община Велинград за периода 2006-2013 г., за която подробно писахме в предишния брой. Към стратегията е изработен и правилник за дейността на Обществения съвет за социални дейности. Утвърден бе съставът на този обществен съвет, в който участват представители на всички общински, държавни и неправителствени звена и организации, които се занимават със социални дейности.

ЖИВОТНИ Глоба от 50 до 200 лева ще налага общината на собственици на животни, които ги оставят без надзор по улиците и така създават предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. Повод за решението е честата практика коне без надзор да пречат на движението по бул. “Съединение”, за което многократно са сигнализирали граждани и медии.

ИМОТ При повторното внасяне на точката в сесията съветниците разрешиха за бъде попълнен с верни граници имотът на Снжанка Колева, Ангел и Веселин Балинови в центъра на Велинград. Наследниците на д-р Балинов пледираха, че навремето общината е отчуждила без обезщетение 150 кв.м. от техния имот за парк и сега те искат или да им се върне в старите си граници, или общината да им плати по пазарни цени. Те изразиха и съмнения, че там се планира построяването на 5-етажна сграда от други инвеститори. Съветниците удовлетвориха искането на сем. Балинови, но сега общината ще бъде изправена пред искане за обезщетение от наследници Стоименови, чийто имот попада в близост, но част от него е отчуждена за улица.

СТОЯНКА Таксиметрови шофьори от община Ракитово направиха предложение от името на своята браншова организация община Велинград да определи временна междуобщинска таксиметрова стоянка за 5 броя таксита. По предложение на комисията по обществен ред и сигурност решението бе отложено с мотив, че община Ракитово трябва да извърши реципрочните действия. Освен това имало интерес и от местни фирми за исканото място за стоянка до входа на Велинград, до магазин “Метко”.

АВТОГАРИ Съветниците дадоха разрешение да се ликвидира съсобствеността на общината на автогарата на “Чепино автотранспорт”. Досега общината имаше 78 идеални части, които собственикът на автогарата ще заплати по цени, определени от лицензиран оценител. Отново обаче не бе одобрена молбата на Ангел Тонев за отреждане на собствения му парцел за автогара с едно място. Г-н Тонев изтъкна, че от 10 години автогарата се знае и работи, а проектът е съгласуван с всички инстанции.

КРИСТАЛ По предложение на съветничката Надежда Ключкова в началото на сесията бе решено Общинският съвет да излезе с декларация пред Министерството на екологията по повод замърсяването на въздуха от завод “Кристал”. В края на сесията се реши по законовия ред общината да уведоми МОСВ. Г-жа Ключкова отправи питане до кмета Стоян Дулев къде са парите от глоби на “Кристал”, които са били преведени на общината от РИОСВ и трябва да се харчат за еко-мероприятия около завода. Според съветничката сумата е 80 000 лева, а според кмета е много по-малка и с решение на сесията е насочена за закупуване на съдове за смет.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води