Велинград - online - Нови карате стилове във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови карате стилове във Велинград
Публикувано 2006-12-19 08:44:47 от Темпо

Две нови бойни изкуства ще могат да усвояват любителите на този тип спортове във Велинград. Става въпрос за Дайдо Джуку - Куду карате и Пекити - Търша Кали. Лиценз за тяхното практикуване на територията на нашия град получи Спортен клуб “Бойни изкуства” с председател Николай Цинцев.
Дайдо Джуку - Куду карате е един от най-агресивните стилове в света, като самото наименование означава “Изкуството на великия път”. Стилът е основан през 1981 г. в Япония от Азума Такаши, един от приближените ученици на Масутасу Ояма (създателят на Киокушинкай). Дайдо Джуку съчетва в себе си комбинация именно от Киокушинкай, бокс и джудо, като са вкарани елементи и от тай-бокса, борбата и джуджутсуту. Разрешени са всички удари с ръце в главата, лакти, удари с глава, всички ритници и хвърляния, душения, ключове, както и бой на земята. Стилът е максимално изчистен от неупотребими техники и доближен до реалния бой. При провеждане на състезания се използват специални каски, които предпазват от директни травми, но не и от нокаути. Състезателите играят практически с голи ръце. Още по-интересно е второто ново за Велинград бойно изкуство - Пекити - Търша Кали. То идва от Филипините и водещото звено при него е боят с остриета. Началото на тази система е поставен в дълбока древност, когато носенето и използването на хладни оръжия е било изискване за повечето мъже. Семейната фамилия Тортал се счита за негов основател и разпространител и в наши дни. “Пекити” значи “да бъдеш близо”, а “Търша” описва трите логически дистанции на битка - дълго, средно и късо. Извън буквалния превод наименованието на изкуството подкрепя философията на живота, доброто здраве и успеха. В учебната програма на бойната техника са включени 5 основни порядъка за оръжия: 1. Една палка или един меч, 2. Дълга тояга или копие, 3. Нож, 4. Две оръжия наведнъж и 5. Телесни оръжия или юмручни удари, ритници, ключове, хвърляния и др. В Европа филипинското бойно изкуство има активни центрове в Германия, Италия, Швейцария, Полша, Чехия и България.
Всички желаещи да тренират новите източни бойни изкуства могат да потърсят Николай Цинцев, като тренировките се провеждат следобяд и вечер във физкултурния салон на училище “Христо Ботев” в Каменица.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България