Велинград - online - Стартира ученическата фирма “WOW” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стартира ученическата фирма “WOW”
Публикувано 2006-12-19 08:48:40 от Темпо

За трета поредна година в СОУ “Васил Левски” работи ученическа фирма по програмата “Джуниър ачийвмънт”. През 2004 г. учениците превърнаха физкултурен салон в ролер-клуб, през 2005 г. създадоха ученическото кафе “VIP” и спечелиха приза за най-добър екип, а сега започнаха амбициозния проект “JA - WOW” - “Welcome to Our World” (“Добре дошли в нашия свят”).
Той бе представен на 12 декември от десетокласничката Виктория Зотова, президент на ученическата компания “WOW”. “Ще докажем, че в малкия град има добри таланти!”, каза тя по време на професионално поднесената компютърна презентация в мултимедийния кабинет на училището. Мотото на фирмата е “Нека гледаме към бъдещето със спомена за миналото си” и е създадено с помощта на преподавателя по английски език от Корпуса на мира Джонатан Брамър.
Ученическата компания ще работи в няколко основни насоки. Първата е медийна компания, в рамките на която ще има уебсайт, радио студио в училището и вестник, насочен към младежите от целия град. Втората насока е изработването на сувенири, като целта е в модерни аксесоари като калъфи за GSM например да се вмъкнат народни мотиви. Тук ще им помагат майсторки от Драгиново, като Айка Дивова направи демонстрация на ръчно тъкане на стан. Ученическата компания бе поздравена от заместник-кмета Реджеп Ходжов, който им подари от името на общината и Общинския съвет книга с възрожденски дух. Г-н Ходжов обяви, че си е купил солиден брой акции на компанията, защото е убеден, че тя ще е успешен проект. И пожела да достигнат за 1 година оборотите на неговата фирма за 10 години, които са равни на половината общински бюджет.
Поздрав към “WOW” отправиха певици от ансамбъла към читалището в Драгиново, а от “Джуниър ачийвмънт” изпратиха поздравителен адрес. И като истински амбициозна фирма, на финала “WOW” покани гостите си на коктейл в ученическия клуб.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води