Велинград - online - “ДКЦ-1” с модерен томограф 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ДКЦ-1” с модерен томограф
Публикувано 2006-12-19 09:03:20 от Темпо

Рентгенов апарат за компютърна томография заработи от 14 декември в “Диагностично-консултативен център 1” (бившата поликлиника) във Велинград. Апаратът е от четвърто поколение, което гарантира високо качество на медицинската услуга. Досега за подобно изследване пациентите от Велинград, Ракитово и региона задължително пътуваха до Пазарджик или по-далече. Сега те вече могат да получат нужната консултация на място в “ДКЦ-1”, който разполага с апарата и с квалифициран рентгенолог в лицето на д-р Вили Попова, която завърши едногодишна специализация в МА-Пловдив и обучение при д-р Проценко.
Новият томограф бе официално открит с тържество, на което присъстваха депутатът Ф. Беев, председателят на Общинския съвет Н. Кехайов и съветници, директорите на общинската болница д-р Савова и на Пневмоболницата д-р Шопова. Управителят на “ДКЦ-1” д-р Йордан Благов представи качествата на новата придобивка, в която дружеството е инвестирало около 300 000 лева. Той каза, че компютърната томография е най-голямото постижение в тази област след откриването на рентгеновите лъчи. Тя осигурява относително безвреден метод, който диагностицира тумори на главния мозък, панкреаса, бъбреци, черен дроб и помага за откриването на още много заболявания. Ф. Беев, който преряза лентата на новия кабинет, каза, че това трябва да е пример за политиците да работят за интересите на хората. Според Н. Кехайов частната инициатива е доказала, че дава по-качествено здравеопазване. Европейско здравеопазване се прави така, заяви и управителят на ДКЦ “Здраве” в Пазарджик д-р Пелев, според когото апаратът във Велинград е по-модерен от тези в областния център.
Новият томограф ще улесни в голяма степен работата на “МБАЛ-Велинград”, единодушни са управителката д-р Й. Савова и завеждащият Неврологично отделение д-р Ванков. Годишно над 300 пациенти на болницата досега пътуваха всеки вторник и четвъртък в препълнени линейки до Пазарджик за такова изследване, въпреки че в тяхното състояние пътуването не е препоръчително. След като вече има на разположение томограф, разкарването на тези хора ще бъде спестено, а болницата ще може да подпише договор със Здравната каса за по-голям брой клинични пътеки.
Всеки пациент, който получи направление от лекар-специалист, ще се изследва на томографа без да доплаща. За тези, които искат да си направят изследване без направление, цената ще бъде около 60 лева.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай