Велинград - online - “Сдружение за Велинград” пита местната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Сдружение за Велинград” пита местната власт
Публикувано 2007-03-06 17:17:48 от Темпо

През последния месец общинската власт във Велинград прие финансовата рамка за 2007 г. - бюджета и програмата за капиталови разходи на общината. Взети бяха и поредица от решения, които засягат интересите на всички жители на общината.
“Сдружение за Велинград” е създадено с идеята да бъде широко обединение на хора, които в партньорство с местната власт да допринасят за развитието на града и общината. От тази позиция с чувство на тревога, че желаното от всички развитие не върви с нужните темпове и в желаната посока, искаме открито да поставим няколко въпроса пред кметския екип и Общинския съвет:
* На заседание на Общинския съвет бюджетът на общината за 2007 г. бе приет “на един дъх”, за да се спази крайният срок 15 февруари. Същото се случи и с програмата за капиталови разходи. В нея са заделени само 65 000 лева за асфалтиране - сума, която е крайно недостатъчна за ремонт на напълно разбитата пътна инфраструктура. Жителите на общината плащат данъци, такси, винетки, а в същото време и те, и туристите си разбиват колите. Общинската власт дължи отговор къде са постъпленията от курортна такса и от другите такси и данъци и защо не се инвестира достатъчно в пътната инфраструктура.
* Преди избори всички обещават, че ще се грижат за подрастващото поколение. Това заляга във всяка програма, но в края на мандата във Велинград няма нито едно построено съоръжение за спорт или игри. Вместо това бяха застроени паркове и зелени площи. Фрапиращ пример е построяването на бензиностанция в парка до болница и детска градина, както стори това Фидел Беев. С такава програма ли той спечели изборите?! За 2007 г. общината задели 40 000 лева за спорта, но къде да спортуват децата?
* След като постоянно се говори, че общината няма пари за асфалтиране и за строеж на съоръжения за спорт и игри, с какъв мотив кметското ръководство и Общинският съвет толкова лесно се отказаха да търсят по съдебен път 208 000 лева от “Беев и Беев”? Тези пари са излезли от общината, а тя не си ги търси. С тях може да се построи едно спортно съоръжение или да се асфалтира улица.
* Обществеността във Велинград и “Сдружение за Велинград” се питат защо Общинският съвет се измъква с аргумента “заварено положение” по случая с общинските съветници Атанаска Хрисчева и Снежана Велева, които едновременно с това са и директори на общински структури. Законно ли е това и докога ще продължава въпросът да стои открит? * На последното си заседание Общинският съвет взе решение, с което даде право на новосъздадената Местна инициативна група “Заедно за Велинград” да представлява община Велинград пред Министерството на земеделието и горите. Тъй като пред сесията не бяха изтъкнати никакви аргументи защо общината толерира точно тази Местна инициативна група, питаме по какъв критерий е взето това решение. Целта на местните инициативни групи е да се създаде компетентен екип, за да се печелят проекти по програма “Лидер”, което е от жизненоважно значение и за Велинград, и за селищата от общината. Затова очакваме управляващите да отговорят има ли подкрепената от тях МИГ опит, капацитет, спечелени проекти, ще се справят ли избраните за представители на общинската власт Асим Адем и Стефан Асенов с европроектите по “Лидер”?
* Общинският съвет предприе действия за смяна на всички управители на общински фирми. Съдебна процедура спря смяната на управителя на общинската болница, а наскоро бързо бяха сменени управителите на “Стройком” и “ВКТВ”. Велинградчани с пълно право имат за какво да са недоволни от работата и в трите търговски дружества, от качеството на предлаганите от тях услуги, а сега се прибавя и очакването за значително увеличение на цената на водата. В същото време никъде не се огласяват заплатите на управителите на тези фирми, както и на определените от общината контрольори. Редно е, щом плащаме вода, такса смет и здравни осигуровки, да знаем как се управляват нашите пари в общинските фирми. Затова призоваваме Общинският съвет като юридически собственик на тези фирми да обяви какви възнаграждения получават техните управители и контрольори. Считаме, че поставените въпроси вълнуват местната общественост и затова очакваме управляващите да дадат техните отговори.
“Сдружение за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай