Велинград - online - Групата “Токуда” заяви интереси за сътрудничество с общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Групата “Токуда” заяви интереси за сътрудничество с общината
Публикувано 2007-03-13 08:55:55 от Темпо

На 7 март общинското ръководство прие на работна среща изпълнителния директор на “Токуда Банк” Йонка Кинова и делегация от банката. В разговора участваха кметът Стоян Дулев и заместникът му Милиян Арсов, председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов и общински съветници, директорите на “МБАЛ-Велинград” д-р Й. Савова, “СБР-НК” филиал Велинград д-р И. Попова и на “ВКТВ” И. Пукнев.
Преди посещението от “Токуда Банк” разпространиха писмо-обръщение към общинското ръководство и всички политически партии в Общинския съвет с предложение за сътрудничество. Г-жа Кинова представи “Токуда Банк” и нейния най-амбициозен проект в България: построяването на “Токуда Болница София”, която бе открита на 1 декември 2006 г., след като банката вложи над 1 200 000 евро. Болницата разполага с 1000 легла в 26 клиники, работи по 298 клинични пътеки с НЗОК, има собствен диагностико-консултативен център (ДКЦ), обслужва и здравно-осигурени пациенти, и срещу заплащане. Това е единствената болница в България, която е оборудвана с медицинска техника, произведена през второто полугодие на 2006 г. от “Дженеръл електрик”, водещи японски и европейски компании за медицинско оборудване. Затова намеренията са през 2007 г. болница “Токуда” да стане петия в страната университетски център. В тази посока бе отправено и предложение към “МБАЛ-Велинград” за сътрудничество, което да включва основно обучение на местни лекари за работа с медицинска апаратура. През 2008 г. се очаква да влязат в сила и европейските стандарти за старост и функционалност на медицинското оборудване, които ще изправят болници като общинската пред нов проблем. Групата “Токуда” има възможност за централизирани доставки на медицинска апаратура, при което получава по-ниски цени и може да предложи сътрудничество и в тази област. Банката търси нови партньори. Философията на нейния собственик д-р Торао Токуда е, че здравето на човека е - 1 и затова проектите са насочени към медицина, екологичен баланс и инфраструктура в полза на човека. Ако Община Велинград, която е уникална със своята природа и минерални води, има воля и енергия да изпълнява стратегията си за развитие, ние можем да подкрепяме нейните проекти, заяви Йонка Кинова. Тя посочи като възможности осигуряването на мостово финансиране или съфинансиране по проекти към евро-фондовете и оперативните програми. Неджат Кехайов очерта реалното състояние на работата по проекти в нашата община: нямат финансов ресурс и опит като мениджъри на проекти. Според него всяко такова сътрудничество с банката трябва да бъде в съзвучие със закона, а към момента все още няма правна рамка за създаване на такъв тип публично-частно партньорство.
Кметът Дулев подходи твърде прагматично, определи казаното дотук като “политически речи” и директно попита какви ще са ползите за общината. Като пример посочи, че друга банка е дала на общината за ползване “Пежо 407”. “Вие пежо ли искате?”, изумено попита г-жа Кинова. Кметът настоя, че иска конкретни цифри и условия, за да са ясни ползите за общината. Зам.-кметът М. Арсов допълни, че е късно банката да подкрепя общината при готов проект, а трябва да сподели рисковете още от самото начало.
Вие трябва да кажете какви са нуждите ви, да посочите по кои точно проекти искате да работи общината, отговориха от “Токуда Банк”. Банкерите не скриха изненадата си, че за разлика от повечето български общини, Велинград все още няма изготвен кредитен рейтинг - задължително условие за добрата оценка на който и да е общински проект. На финала на срещата отново бяха обсъдени идеите за партниране с общинската болница по отношение на обучение на лекари и доставка на апаратура.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води