Велинград - online - Групата “Токуда” заяви интереси за сътрудничество с общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Групата “Токуда” заяви интереси за сътрудничество с общината
Публикувано 2007-03-13 08:55:55 от Темпо

На 7 март общинското ръководство прие на работна среща изпълнителния директор на “Токуда Банк” Йонка Кинова и делегация от банката. В разговора участваха кметът Стоян Дулев и заместникът му Милиян Арсов, председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов и общински съветници, директорите на “МБАЛ-Велинград” д-р Й. Савова, “СБР-НК” филиал Велинград д-р И. Попова и на “ВКТВ” И. Пукнев.
Преди посещението от “Токуда Банк” разпространиха писмо-обръщение към общинското ръководство и всички политически партии в Общинския съвет с предложение за сътрудничество. Г-жа Кинова представи “Токуда Банк” и нейния най-амбициозен проект в България: построяването на “Токуда Болница София”, която бе открита на 1 декември 2006 г., след като банката вложи над 1 200 000 евро. Болницата разполага с 1000 легла в 26 клиники, работи по 298 клинични пътеки с НЗОК, има собствен диагностико-консултативен център (ДКЦ), обслужва и здравно-осигурени пациенти, и срещу заплащане. Това е единствената болница в България, която е оборудвана с медицинска техника, произведена през второто полугодие на 2006 г. от “Дженеръл електрик”, водещи японски и европейски компании за медицинско оборудване. Затова намеренията са през 2007 г. болница “Токуда” да стане петия в страната университетски център. В тази посока бе отправено и предложение към “МБАЛ-Велинград” за сътрудничество, което да включва основно обучение на местни лекари за работа с медицинска апаратура. През 2008 г. се очаква да влязат в сила и европейските стандарти за старост и функционалност на медицинското оборудване, които ще изправят болници като общинската пред нов проблем. Групата “Токуда” има възможност за централизирани доставки на медицинска апаратура, при което получава по-ниски цени и може да предложи сътрудничество и в тази област. Банката търси нови партньори. Философията на нейния собственик д-р Торао Токуда е, че здравето на човека е - 1 и затова проектите са насочени към медицина, екологичен баланс и инфраструктура в полза на човека. Ако Община Велинград, която е уникална със своята природа и минерални води, има воля и енергия да изпълнява стратегията си за развитие, ние можем да подкрепяме нейните проекти, заяви Йонка Кинова. Тя посочи като възможности осигуряването на мостово финансиране или съфинансиране по проекти към евро-фондовете и оперативните програми. Неджат Кехайов очерта реалното състояние на работата по проекти в нашата община: нямат финансов ресурс и опит като мениджъри на проекти. Според него всяко такова сътрудничество с банката трябва да бъде в съзвучие със закона, а към момента все още няма правна рамка за създаване на такъв тип публично-частно партньорство.
Кметът Дулев подходи твърде прагматично, определи казаното дотук като “политически речи” и директно попита какви ще са ползите за общината. Като пример посочи, че друга банка е дала на общината за ползване “Пежо 407”. “Вие пежо ли искате?”, изумено попита г-жа Кинова. Кметът настоя, че иска конкретни цифри и условия, за да са ясни ползите за общината. Зам.-кметът М. Арсов допълни, че е късно банката да подкрепя общината при готов проект, а трябва да сподели рисковете още от самото начало.
Вие трябва да кажете какви са нуждите ви, да посочите по кои точно проекти искате да работи общината, отговориха от “Токуда Банк”. Банкерите не скриха изненадата си, че за разлика от повечето български общини, Велинград все още няма изготвен кредитен рейтинг - задължително условие за добрата оценка на който и да е общински проект. На финала на срещата отново бяха обсъдени идеите за партниране с общинската болница по отношение на обучение на лекари и доставка на апаратура.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България