Велинград - online - Председателят на ОС Н. Кехайов към спортните клубове: “Бъдете по-умерени в искан 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Председателят на ОС Н. Кехайов към спортните клубове: “Бъдете по-умерени в искан
Публикувано 2007-03-21 14:31:54 от Темпо

След като в няколко поредни броя ви запознахме с исканията на спортните клубове към община Велинград и към общинските съветници, сега представяме и другата гледна точка в лицето на председателя на общински съвет (ОС) Неджат Кехайов.
- Г-н Кехайов, запознахте ли се с текста на декларацията, чрез която представителите на спортните клубове във Велинград поискаха да се обърне по-сериозно внимание на техните проблеми?
- Да, и това, което ми направи впечатление, е нейният агресивен тон. Мога да припомня, че общинският съвет обърна основно внимание на проблемите на спортните клубове, когато през месец февруари т.г. на сесия бяха изслушани обстойно техните проблеми. Нещо повече - при обсъждането на бюджета почти 60% от времето бе отделено на тях. Спортните хора обаче явно не могат да осъзнаят каква е реалистичната оценка на ОС по отношение на бюджета. Не бива да се правят илюзии, че общината може да покрие всички финансови и други нужди на клубовете.
- Едно от исканията е спортът да стане приоритет във Велинград, как гледате вие на подобна възможност?
- Приоритет на Велинград е развитието му като балнеологичен център и това е заложено в общинския план на развитие, а спортът е една от подцелите, но не е водещ. Аз по тази тема мога да задам риторичен въпрос към клубовете. Ами ако лекари или учители поискат техните професии да се превърнат в приоритетни, тогава какво правим? Уважавам исканията на спортистите, но за да се решат техните проблеми, трябва да се търсят решения в различни посоки, а не само да се гледа към общинската хазна. Нека да погледнат към проекти, които са финансирани от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС), сигурен съм, че при добри мениджъри, може да се спечели. - В този смисъл едно от исканията на клубовете е да се излъчи координатор, който да се занимава именно с тази дейност.
- От текста на декларацията не става ясно какви точно ще бъдат функциите на този координатор. Очевидно той няма да може да се разпорежда с бюджет, а дейността му ще бъде предимно в идеен план.
- В качеството си на председател на ОС смятате ли, че има основания за свикване на извънредна сесия по проблемите на спорта?
- Винаги може да се свика сесия, стига да има необходимите документи за това и те да са законосъобразни, реалистични и изпълними. В противен случай ще има само изявления, диалози и няма да се постигне нищо съществено. Аз използвам възможността да изпратя обратно искане към клубовете. Нека да приготвят решенията така, както те искат, за да имаме основание за провеждане на една наистина ефективна сесия по техните проблеми.
- Ще има ли все пак официален отговор на декларацията?
- Да, ще излезнем с покана към клубовете за диалог, в която ще вземе участие и постоянната комисия по проблемите на спорта.
- Възможно ли е допълнително финансиране на второто полугодие за клубовете?
- Засега това не е възможно. Действат закони, които регламентират действията на властта и в този смисъл не може да се направи нищо. Нека спортните клубове да се позамислят малко в исканията си. За болницата например не е даден нито лев, а нуждата там е огромна. Общината не може да си позволи да мисли в една посока, а трябва да решава комплексни проблеми. - Реалистично ли е според вас построяването на спортен център в града?
- От текста на декларацията не става ясно за какъв спортен център иде реч. Теренът, върху който ще се строи, също не е ясен. Тук спортните хора би следвало да излезнат с по-голяма яснота около това, как да изглежда този център.
- Все пак, мислите ли, че ще достигнете до някакво споразумение с авторите на декларацията?
- Открито заявявам, че ние не сме безразлични към проблемите на спорта, но желаем те да се решават на базата на инициативата на самите клубове и идеите да бъдат по-реалистични. Според мен би трябвало вниманието основно да се насочи към съфинансиране на проекти, както е например в училищата.
Николай Стойнов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай