Велинград - online - “ВКТВ” ще се бори за по-ниска цена на водата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ВКТВ” ще се бори за по-ниска цена на водата
Публикувано 2007-03-21 14:52:34 от Темпо

Общинската фирма “ВКТВ” ще се бори пред Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за по-ниски цени на водата. Такива са намеренията на управителя Иван Пукнев, който на 16 март обясни бизнес-намеренията на фирмата пред Общинския съвет. На 6 март т.г. на открито заседание ДКЕВР е съгласувала втория вариант на бизнес-плана на “ВКТВ” без нито една забележка. Цената на водата, която ще плащат жителите на община Велинград, е резултат на сметките в бизнес-плана, подчерта Иван Пукнев. Тя се изчислява по формула:
необходимите годишни приходи/водата на входа на системата - допустимите загуби
В цифри (на база данните за 2005 г.) формулата изглежда така:
1 052 000 лева/4 507 000 кубика - 2 666 000 кубика
Не можем да влияем върху знаменателя, а само да смъкваме надолу числителя, обясни управителят. Но това снижение все пак е ограничено от инвестиционна програма за 2006-2008 г. в размер на 169 000 лева и ремонтна програма за 129 000 лева.
Събираемостта на приходите през януари и февруари 2007 г. спрямо 2006 г. е увеличена с общо 24 000 лева. Това дава надежди за изпълнението на програмите и затова от “ВКТВ” предлагат по-малко увеличение на цената на водата от това, което трябва да бъде според горната формула. Първоначалният вариант беше 0.57 лева за кубик вода плюс 0.10 лева за канал. Сега фирмата предложи на Общинския съвет по-ниски стойности и премахване на абонаментната такса за водомери, която беше 0.50 лева за частните и 1 лев за служебните абонати.
Общинският съвет съгласува следните цени на водата, които ще бъдат предложени пред ДКЕВР: 0.42 лв за кубик за служебните абонати; 0.39 лв за кубик за частните абонати във Велинград и Драгиново и 0.30 лв за кубик в останалите селища. Цените са без ДДС, към тях се прибавя и таксата от 0.10 лева за канал, която се запазва.
Проблем е, че от ДКЕВР изискват уеднаквяване на цената на водата - както за частни и служебни абонати, така и за всички селища от общината. С риск да ме накажат, ще предложа диференцираните цени, а уеднаквяването ще стане плавно до 2008 г., заяви Иван Пукнев.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води