Велинград - online - Последен епизод от кметското дело 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Последен епизод от кметското дело
Публикувано 2007-03-21 14:59:26 от Темпо

Върховният касационен съд насрочи за 19 март делото, по което кметът на община Велинград Стоян Дулев оспорва наложената му от две съдебни инстанции условна присъда от 1.5 година затвор. В началото на януари 2005 г. Пазарджишкият окръжен съд постанови тази присъда за кмета Дулев заради сключения от него през 2004 г. договор за сметопочистване на общината с частната фирма “Беев и Беев”. Договорът бе обявен за незаконосъобразен, а Стоян Дулев бе осъден за причинени щети на общинската хазна и за подписване на договора с клауза за предварително изпълнение, която също е била незаконосъобразна. Условната присъдата бе обжалвана от Стоян Дулев пред Пловдивския апелативен съд, но апелативните съдии я потвърдиха. Така се стигна до обжалване пред Върховния касационен съд в София, чието решение ще бъде окончателно и неподлежащо на обжалване.
Второ наказателно отделение на ВКС разгледа делото на 19 март, кметът бе заедно със заместниците си Р. Ходжов и М. Арсов. Адвокатът на Ст. Дулев е внесъл допълнения към касационната жалба за съществени нарушения на процедурните правила от двете предходни съдебни инстанции. Той заяви, че наложеното на кмета наказание е явно несправедливо. Прокурорът от ВКП обаче бе категоричен, же жалбата е неоснователна и решението на Апелативния съд трябва да остане в сила.
Стоян Дулев каза пред тричленния съдебен състав, че не е извършил нарушения при подписването на договора, защото комисията не е отстранила “Беев и Беев” от участие в обществената поръчка, а юристът на общината го е посъветвал за т.нар. “предварително изпълнение”. Две съдебни инстанции пренебрегват факта, че не съм подписал договор с фирмата за ползване на контейнерите за смет, каза кметът и поиска да бъде оправдан. Съдът има 30-дневен срок да се произнесе. Ако потвърди условната присъда, Стоян Дулев не може да остане кмет на общината. Важно е и кога ще излезе решението с оглед на това дали ще има нови избори за кмет на общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води