Велинград - online - БСП обвини зам.-кмета М. Арсов в лично облагодетелстване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП обвини зам.-кмета М. Арсов в лично облагодетелстване
Публикувано 2007-03-27 11:23:30 от Темпо

На 22 март групата общински съветници от БСП е подала сигнал до районния прокурор Антон Стоянов по повод закононарушения на заместник-кмета на община Велинград Милиян Арсов. Това бе съобщено от общинския председател на БСП Тома Пачалов на пресконференция на 23 март в пресцентъра на БТА в Пазарджик.
Като основна причина за сигнала той определи, че в разрез с изискванията на Закона за местното самоуправление (ЗМСМА) заместник-кметът е управител на търговско дружество. Според чл. 41, ал. 1 от закона като зам.кмет г-н Арсов няма право да управлява фирма, но той е собственик на “АТМ България” ЕООД. Вписаната на 19 юли 2004 г. в Кърджали фирма е действаща и в момента, неин едноличен собственик е Милиян Борисов Арсов. При встъпване в длъжността зам.-кмет се подписва декларация по чл. 41, ал. 1 и от БСП смятат, че прокуратурата трябва да провери дали М. Арсов е подписал такава декларация.
Същата фирма “АТМ България” ЕООД е изпълнител на проект по линия на мярката “Активни услуги на пазара на труда” към Министерството на труда и социалната политика. Проектът обхваща трите общини Велинград, Ракитово и Якоруда и целта му е да проучи местното икономическо развитие и да изгради стратегия. Сумата, която фирмата-изпълнител “АТМ България” на зам.-кмета М. Арсов получава по проекта, е 58 000 лева. Г-н Арсов сключва от свое име и за своя сметка договор за наем с общинското предприятие “Информационен център за малък и среден бизнес” (ИЦМСБ), чийто адрес става и адрес на проекта. Г-жа Даниела Пенева, управител на ОП “ИЦМСБ”, също подписва документи, удостоверяващи, че тя се явява и като управител на “АТМ България” и ръководител на проекта. От страна на общинското предприятие неправомерно е сключен договор с фирмата на М. Арсов без решение на Общинския съвет, твърдят съветниците от БСП.
С дата 14 март 2007 г. М. Арсов упълномощава своята майка Светла Арсова да управлява частната му фирма. Пълномощното е заверено от кмета на Драгиново Ахмед Алендаров, който според БСП е направил това в нарушение на пълномощията си и е допуснал разминаване с датите на упълномощаване.
След като съобщи изложеното в сигнала до Районна прокуратура, Тома Пачалов припомни, че Милиян Арсов бе доведен за заместник-кмет на Велинград през 2004 г., когато кмет на общината стана Фидел Беев. Впоследствие Ф. Беев бе отстранен от кметския пост по същия член от ЗМСМА, който сега нарушава М. Арсов. А екипът на Ф. Беев (неговите заместници Стоян Дулев, Реджеп Ходжов и Милиян Арсов) управлява община Велинград и в момента. При назначаването на М. Арсов той бе представен като голям специалист по еврофондовете, който ще спечели много проекти за общината, но това не стана. Прокуратурата ще разгледа случая и ще реши дали има нарушения, но кметът Стоян Дулев трябва да реши моралния въпрос дали М. Арсов има място в неговия екип, след като насочва средства не към общината, а към собствената си фирма и може ли общината да се използва в частен интерес, заяви Тома Пачалов. Лидерът на БСП съобщи, че ще информира областния управител като председател на Комисията за борба с корупцията в Пазарджишка област. На въпрос дали М. Арсов ползва политически протекции Тома Пачалов отговори, че не твърди такова нещо, но че е дошъл във Велинград с подкрепата на Фидел Беев. А на въпрос дали освен оставката на М. Арсов БСП ще поиска и смени в ОП “ИЦМСБ” г-н Пачалов каза, че ще разговарят с кмета и ако той не предприеме действия, то от БСП ще предложат такива.
Веднага след пресконференцията в Пазарджик потърсихме позицията на общината. На този етап общината ще се въздържи от коментар, съобщи отговарящата за връзките с обществеността Катя Димитрова. В петък следобед Стоян Дулев, Милиян Арсов и Даниела Пенева не бяха на работните си места, а връзката с мобилните им телефони бе невъзможна. Така че реакцията на общинската власт ще очакваме през настоящата седмица.
Администрирането на въпросния проект се проверява и от финансиращите органи, които също ще дадат мнение по случая. Според запознати е налице още един конфликт на интереси, тъй като М. Арсов като зам.-кмет би трябвало да прави оценка на работата по проекта на своята фирма, която се явява изпълнител. Точно заради това изискване към този род проекти е техните изпълнители да не са свързани с общинската власт.
Скандалът със сигурност ще има продължение и ще хвърли още светлина по темата кой как работи по проекти в Община Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай