Велинград - online - Изявленията на зам.-кмета се разминаха с фактите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изявленията на зам.-кмета се разминаха с фактите
Публикувано 2007-04-03 08:49:26 от Темпо

“Ние сме публични личности, нормално е да има контрол и уважавам правото на всеки да сезира органите. Не считам, че съм извършил престъпленията, в които съм обвинен. Настоявам да не бъда възприеман като политическа фигура с властови претенции; нямам намерение да влизам в конфликт с политически формации, защото нямам отношение към политиката във Велинград”. Това заяви във вторник, 27 март, заместник-кметът на община Велинград Милиян Арсов по повод сигнала, подаден до Районна прокуратура от общинските съветници на БСП. Припомняме, че основното обвинение в този сигнал е, че М. Арсов е управител на фирма “АТМ-България” ЕООД и така нарушава чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, който забранява търговска дейност на заместник-кметовете. Фирмата става изпълнител по проект към МТСП и “ЛОПС” на стойност 58 000 лева, като за неговото реализиране се ползва общинския Информационен център за малък и среден бизнес. Според БСП има конфликт на интереси и работа в личен, а не в общински интерес. Миналия вторник г-н Арсов съобщи, че е направил официални искания до съответните институции да осветлят фактите и че в петък, 30 март, ще обори тезата за злоупотреба със служебно положение. В петък той разпространи изявление до медиите, в което твърди, че на 30 юни 2005 г. в съда е постъпила молба от неговата майка Светла Арсова за придобиване на дяловете на “АТМ-България”. Не бе показано обаче актуално състояние на фирмата, тъй като г-н Арсов все още чакаше документа от съда. Той определи като “откровена лъжа” твърдението в сигнала до прокуратурата, че при встъпване в длъжността зам.-кмет през януари 2006 г. е подал декларация с невярно съдържание по чл. 41 от ЗМСМА, защото тогава законът не е изисквал такава декларация. Според него внушенията, че се извършва отклоняване на общински средства към частни фирми са “абсурдни”, защото по въпросния проект общината не може да получи пари. Зам.-кметът посочи и спечелените от ръководения от него екип проекти за общината, чиято обща стойност изчисли на 6 800 000 лева.
Журналистите не получиха конкретен отговор на конкретните въпроси кой в момента е управител на “АТМ-България” и кой е подписал от страна на фирмата договора по въпросния проект. Милиян Арсов каза, че с официлано писмо е поискал документацията от Бюро по труда - Велинград и очаква да я види. “Нямам отговор дали аз съм подписал договора. Ако подписът ми стои под този договор, значи съм го подписал”, каза зам.-кметът.
Подписът на г-н Арсов стои под договора по проекта като представител на “АТМ-България”, както е видно от приложеното фотокопие, с което в. “Темпо” разполага. Договорът е подписан в София на 18 декември 2006 г. - в период, когато Милиян Арсов е заместник-кмет на Велинград и като такъв по закон няма право да представлява частна фирма.
До редакционното приключване на броя не стана известно становището на кмета Стоян Дулев, който миналата седмица е поискал писмен отчет от Милиян Арсов. Прокуратурата също не е обявила решение по сигнала на съветниците от БСП. Случаят е и на вниманието на Регионална служба по заетостта - Пловдив, която е възложител по проекта.
А докато институциите претеглят на везните на закона, във Велинград за пореден път моралният казус за съвмествяване на общински пост и частен интерес продължава да тежи със страшна сила.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България