Велинград - online - Изявленията на зам.-кмета се разминаха с фактите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Изявленията на зам.-кмета се разминаха с фактите
Публикувано 2007-04-03 08:49:26 от Темпо

“Ние сме публични личности, нормално е да има контрол и уважавам правото на всеки да сезира органите. Не считам, че съм извършил престъпленията, в които съм обвинен. Настоявам да не бъда възприеман като политическа фигура с властови претенции; нямам намерение да влизам в конфликт с политически формации, защото нямам отношение към политиката във Велинград”. Това заяви във вторник, 27 март, заместник-кметът на община Велинград Милиян Арсов по повод сигнала, подаден до Районна прокуратура от общинските съветници на БСП. Припомняме, че основното обвинение в този сигнал е, че М. Арсов е управител на фирма “АТМ-България” ЕООД и така нарушава чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, който забранява търговска дейност на заместник-кметовете. Фирмата става изпълнител по проект към МТСП и “ЛОПС” на стойност 58 000 лева, като за неговото реализиране се ползва общинския Информационен център за малък и среден бизнес. Според БСП има конфликт на интереси и работа в личен, а не в общински интерес. Миналия вторник г-н Арсов съобщи, че е направил официални искания до съответните институции да осветлят фактите и че в петък, 30 март, ще обори тезата за злоупотреба със служебно положение. В петък той разпространи изявление до медиите, в което твърди, че на 30 юни 2005 г. в съда е постъпила молба от неговата майка Светла Арсова за придобиване на дяловете на “АТМ-България”. Не бе показано обаче актуално състояние на фирмата, тъй като г-н Арсов все още чакаше документа от съда. Той определи като “откровена лъжа” твърдението в сигнала до прокуратурата, че при встъпване в длъжността зам.-кмет през януари 2006 г. е подал декларация с невярно съдържание по чл. 41 от ЗМСМА, защото тогава законът не е изисквал такава декларация. Според него внушенията, че се извършва отклоняване на общински средства към частни фирми са “абсурдни”, защото по въпросния проект общината не може да получи пари. Зам.-кметът посочи и спечелените от ръководения от него екип проекти за общината, чиято обща стойност изчисли на 6 800 000 лева.
Журналистите не получиха конкретен отговор на конкретните въпроси кой в момента е управител на “АТМ-България” и кой е подписал от страна на фирмата договора по въпросния проект. Милиян Арсов каза, че с официлано писмо е поискал документацията от Бюро по труда - Велинград и очаква да я види. “Нямам отговор дали аз съм подписал договора. Ако подписът ми стои под този договор, значи съм го подписал”, каза зам.-кметът.
Подписът на г-н Арсов стои под договора по проекта като представител на “АТМ-България”, както е видно от приложеното фотокопие, с което в. “Темпо” разполага. Договорът е подписан в София на 18 декември 2006 г. - в период, когато Милиян Арсов е заместник-кмет на Велинград и като такъв по закон няма право да представлява частна фирма.
До редакционното приключване на броя не стана известно становището на кмета Стоян Дулев, който миналата седмица е поискал писмен отчет от Милиян Арсов. Прокуратурата също не е обявила решение по сигнала на съветниците от БСП. Случаят е и на вниманието на Регионална служба по заетостта - Пловдив, която е възложител по проекта.
А докато институциите претеглят на везните на закона, във Велинград за пореден път моралният казус за съвмествяване на общински пост и частен интерес продължава да тежи със страшна сила.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води