Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.07
Публикувано 2007-04-03 08:54:58 от Темпо

2 гласа не стигнаха
Една от най-дискутираните точки на сесията бе свързана с общински имот на изхода на кв. Чепино, до банята и цеха за бутилиране на минерална вода на Георги Велев. На 5 март се проведе обществено обсъждане за промяна на предназначението на имота от “За парк” в “За производство и услуги”. В него участваха много служители на цеха, които дадоха положително становище за промяна на предназначението. В същото време собственици на ливада в м. “При банята” се обявиха против и по тяхна искова молба до Районен съд е заведено гражданско дело № 199/27.03.2007 г.
На 30 март решението бе гласувано от съветниците, но успя да събере 18 при нужни 20 гласа “за” и не бе прието. Така не се стигна до гласуване на още един проект за решение, включен в същата точка - новобразуваният имот за търговия и услуги от 3 259 кв.м. да бъде обявен за частна общинска собственост и общината да го замени срещу имот от 2 950 кв.м. на Георги Велев в местността “Шумнато дере”. Съветниците измениха текста на старо свое решение от април 2006 г., с което дадоха съгласие към банята в Чепино да се изгради СПА-комплекс за обществени услуги. В предишното решение фирмата-концесионер на банята в Чепино “Мавекс” ООД бе с управител Кръстьо Тричков, а сега управител е Георги Велев. По решението от 2006 г. продължава да тече съдебна процедура, след като то беше спряно от областния управител като незаконосъобразно.

Не разрешиха оземляване в Грашево Преди години всички документи за собственост на земята в Грашево и Мечо корито са изгубени. Така в момента община Велинград притежава 99% от землището, но хората от години си ползват имотите и ги обработват. На база закона и наредбата за обезмляване на безимотни и малоимотни граждани от общинска служба “Земеделие и гори” предложиха на Общинския съвет да вземе решение за оземляване на жители на Грашево с 591 броя имота с обща площ близо 3000 декара. Мненията на съветниците се разминаха още в комисиите. Комисията по общинска собственост отхвърли искането с мотив, че не е изпълнено предишно решение на местния парламент, който поиска пълен регистър на земеделските земи в общината. Комисиите по екология и по обществен ред подкрепиха предложението, което би имало голям социален ефект: хората ще получат документи за собствената си земя, ще могат да се регистрират като земеделски стопани и да получават субсидии от еврофондовете. Кметът на Грашево М. Алкеев също пледира съветниците да дадат ход на процедурата по оземляване, която е много дълга. В подкрепа на идеята се изказаха И. Бабучи, М. Алексиев, В. Бозев, Т. Пачалов, Ив. Лебанов. Екатерина Каферинова се обяви против заради липсващия пълен регистър, а според д-р Дафов така общината се лишава от много пари, защото би могла да продаде тези земи или да участва с тях в проекти.
С 15 гласа “въздържал се” мнозинството отхвърли предложението за оземляване на хората от Грашево.

АБЛАНИЦА След дълго обсъждане съветниците взеха решение засега училището в с. Абланица, чиято годишна издръжка е 104 000 лева, да не се закрива въпреки малкия брой деца. За периода от 1 септември до 31 декември 2007 г. от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 40 000 лева за заплати на персонала и издръжка на училището. Понататък съдбата на школото ще се решава след местните избори през есента.

ДИРЕКЦИЯ Мнозинството съветници отхвърлиха предложението на мястото на закрития отдел по евроинтеграция да бъде създадена нова дирекция “Инвестиционно планиране, подготовка и управление на проекти по европейските структурни фондове”.

РЕЙТИНГ След съгласието на съветниците ще бъде открита процедура за избор на консултантска фирма, която да извърши сертифициране и оценка на кредитния рейтинг на Община Велинград.

АВТОМОБИЛ Общината ще предостави стария “Фолксваген Пасат” на Дома за стари хора “Ела”. Служителите от Социалния патронаж отдавна чакат да получат по-голям автомобил за разнасяне на храната по домовете на възрастните хора.

ДОГОВОРИ Договорите на всички търговски обекти до триъгълната градинка на бул. “Съединение” бяха удължени. Съветниците решиха срокът на договорите да бъде изравнен, за да може след изтичането му да се вземе решение за всички павилиони. Удължени бяха и договорите на помещения в сградата на ул. “Хан Аспарух” (бившата ОФ “В. Горанов”), включително на “Социално подпомагане”.

ЗАМЯНА Общината ще замени свои гори в местностите “Калугерица”, “Краище” и “Еловата” с обща площ 404.684 декара с гори частна държавна собственост в местността “Черновръх” (Каратепе) с обща площ 330.397 декара.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай