Велинград - online - Започна парцелирането на Пазара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Започна парцелирането на Пазара
Публикувано 2007-04-03 08:59:30 от Темпо

17 общински съветници гласуваха част от Пазара с площ 1977 кв.м. да се обособи в отделен нов парцел. Отреждането на новия парцел, който е на мястото на сегашните маси на “битака”, се променя от “За кооперативен пазар” в “За търговия и услуги”. Решението предвижда там да бъде извършено застрояване на 46 едноетажни търговски обекта на калкан, всяко с площ от 20 кв.м.
Дебатите по текста бяха кратки, но бурни. Комисията по ТСУ предложи да не се приема следващия текст от решението, според който общината обявява конкурс за отдаване под наем за 5 години на новите търговски обекти. Това бе прието, но бе отхвърлено предложението на независимия съветник Георги Михайлов цялата точка да се отложи, тъй като текстът на проекто-решението не е коректен. Екатерина Каферинова настоя първо да бъде гласувано преобразуване на земята от публична общинска собственост (ПОС) в частна общинска собственост (ЧОС). Неджат Кехайов попита кое да се преобразува - целият Пазар или само новият парцел, а Георги Янев, директор “Общинска собственост”, напомни на съветниците, че имат право да извършат такова преобразуване само ако е отпаднала обществената нужда от Пазара. Ако някой има интерес да купува, то тогава отпада общественият интерес - така кметът Стоян Дулев апострофира заявеното желание парцелът да стане частна общинска собственост. А съветникът Реджеп Сиджим директно попита: “Кажете на кого продаваме?!” В крайна сметка в приетото решение не бе включено преобразуване от ПОС в ЧОС, но това може да стане на следваща сесия и ще е крачка към промяна на собствеността на общинския пазар, каквито интереси безспорно има.
При поименното гласуване решението бе подкрепено от съветниците: А. Адем, И. Мандраджи, А. Кепчелев, И. Лебанов, Н. Таушанов, В. Гушевилов, Д. Гаджев, Сн. Велева, Л. Ананиев, Г. Панов, д-р П. Бучков, Ал. Даскалов, Д. Касапски, д-р Цв. Дафов, Ат. Хрисчева, Ек. Каферинова, Ст. Асенов. Против гласуваха Р. Сиджим, Б. Белухова и Г. Михайлов. Н. Кехайов, М. Алексиев, И. Бабучи, З. Маров, Т. Пачалов, В. Бозев и Ив. Славчев се въздържаха. Минути след гласуването съветници от настоящето мнозинство продължиха бурния спор по точката във фоайето пред залата с участието на Фидел Беев и Георги Велев.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай