Велинград - online - Между България и Гърция ще се създава еко-мрежа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Между България и Гърция ще се създава еко-мрежа
Публикувано 2007-04-10 17:47:41 от Темпо

Какви са възможностите за опазване на природата и устойчиво развитие на пограничните територии между България и Гърция? От 28 до 30 март в хотел “Двореца” във Велинград отговор на този въпрос търсиха участниците в един нов, пилотен проект на Министерството на регионалното развитие. С финансиране от програма ФАР те анализираха създаването на трансгранични еко-мрежи между България и Гърция - тема, особено важна за Европейския съюз, където на екологичните мрежи се гледа като на изключително важна мярка за опазване на природата.
Участие в семинара взеха представители на местните власти, регионалните инспекции по околна среда, местни еко- и бизнес-организации от областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Те чуха каква е европейската концепция за еко-мрежите от Ян Дуринг, ръководител на проекта. За природното богатство на регионите говори проф. Димитър Пеев, за устойчивото развитие Стела Царцара, а възможностите за финансиране на дейности по устойчивото развитие представи нашата съгражданка Светла Папукчиева, която е член на екипа на проекта.
Семинарът във Велинград бе първият от поредица такива, които ще се организират до края на годината. Това е крайният срок за разработване на 10-годишна програма за устойчиво развитие на териториите, които попадат в трансграничните зони. Проектът е в тясна връзка с еко-мрежата “Натура 2000”, тъй като трансграничните еко-коридори се изграждат на база данните от “Натура” за биоразнообразието, но няма да налага нови ограничения. При управлението на трансграничните еко-мрежи ще се търси баланс между интересите на българското и гръцкото население от двете страни на южната ни граница.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води