Велинград - online - Увеличиха секционните комисии, не пуснаха ГЕРБ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Политика: Увеличиха секционните комисии, не пуснаха ГЕРБ
Публикувано 2007-04-10 17:49:41 от Темпо

На изборите за евродепутати на 20 май в община Велинград ще има 53 секции. В тях ще работят 451 членове на секционни комисии, които бяха разпределени между политическите партии на среща на 4 април.
От страна на Общинска администрация в срещата участваха зам.-кметовете Никола Вецов и Реджеп Ходжов и секретарят Стоянка Кърпачева. От страна на парламентарно представените политически партии и коалиции за участие в преговорите се явиха: Тома Пачалов - БСП, Надежда Ключкова - НДСВ, Али Мареков - ДПС, Атанаска Хрисчева - СДС, Капка Вачева - ДСБ, Васка Колчагова - БНС, Димитър Трионджиев - Атака. Някои от партиите и коалициите се явиха с по няколко участници, но бе взето решение на масата за преговори да остане само този, който има пълномощно. Желание за участие в срещата показаха и от ГЕРБ, като пълномощно от името на партията представи д-р Жечо Чешмеджиев. Лидерът на БСП Тома Пачалов предложи извънпарламентарните партии да не участват в преговорите за места в секционните комисии. Противоположно бе мнението на Капка Вачева от ДСБ, според която едно по-широко представителство на различни политически сили в комисиите ще е гаранция, че няма да има оспорване на изробните резултати и обвинения за злоупотреби. Тя припомни демократичния принцип, че мнозинството трябва да управлява, съблюдавайки правата на малцинството. БСП, НДСВ, ДПС, СДС и БНС подкрепиха предложението на Т. Пачалов извънпарламентарните партии да нямат места в секционните комисии. За тяхното участие гласуваха ДСБ и Атака. Представителите на ГЕРБ останаха само като зрители на преговорите. По предложение на А. Мъреков от ДПС бе взето решение в секциите с над 300 избиратели секционните комисии да имат по 9 членове, а в тези с под 300 избиратели - по 7 членове. Това е максималният брой, позволен от закона и за сравнение на последните президентски избори в големите секции комисиите имаха по 7, а в малките по 5 членове.
Местата бяха разпределени процентно според партиите на базата на 225 народни представители. Капка Вачева направи още един опит да се осигури участие на извънпарламентарните партии, като предложи квотата за останалите 15 независими народни представители да се даде за тях. И това обаче бе отхвърлено от БСП, НДСВ, ДПС, СДС и БНС. В крайна сметка парламентарните партии си разпределиха местата в секционните комисии така: 164 за БСП, 104 за НДСВ, 68 за ДПС, 26 за БНС, 25 за Атака, 32 за ОДС и 32 за ДСБ. За да се допълни бройката от 451 членове на СИК “бонус” от 1 място получи Атака.
Разпределени бяха и местата за председатели, зам.-председатели и секретари на комисиите: по 18 за трите поста за БСП, по 12 за НДСВ, по 8 за ДПС, по 4 за ОДС и ДСБ и по 3 за БНС и Атака. Срокът, в който отделните политически сили трябва да дадат поименни списъци на своите участници в СИК, е 13 април т.г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола