Велинград - online - Увеличиха секционните комисии, не пуснаха ГЕРБ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Политика: Увеличиха секционните комисии, не пуснаха ГЕРБ
Публикувано 2007-04-10 17:49:41 от Темпо

На изборите за евродепутати на 20 май в община Велинград ще има 53 секции. В тях ще работят 451 членове на секционни комисии, които бяха разпределени между политическите партии на среща на 4 април.
От страна на Общинска администрация в срещата участваха зам.-кметовете Никола Вецов и Реджеп Ходжов и секретарят Стоянка Кърпачева. От страна на парламентарно представените политически партии и коалиции за участие в преговорите се явиха: Тома Пачалов - БСП, Надежда Ключкова - НДСВ, Али Мареков - ДПС, Атанаска Хрисчева - СДС, Капка Вачева - ДСБ, Васка Колчагова - БНС, Димитър Трионджиев - Атака. Някои от партиите и коалициите се явиха с по няколко участници, но бе взето решение на масата за преговори да остане само този, който има пълномощно. Желание за участие в срещата показаха и от ГЕРБ, като пълномощно от името на партията представи д-р Жечо Чешмеджиев. Лидерът на БСП Тома Пачалов предложи извънпарламентарните партии да не участват в преговорите за места в секционните комисии. Противоположно бе мнението на Капка Вачева от ДСБ, според която едно по-широко представителство на различни политически сили в комисиите ще е гаранция, че няма да има оспорване на изробните резултати и обвинения за злоупотреби. Тя припомни демократичния принцип, че мнозинството трябва да управлява, съблюдавайки правата на малцинството. БСП, НДСВ, ДПС, СДС и БНС подкрепиха предложението на Т. Пачалов извънпарламентарните партии да нямат места в секционните комисии. За тяхното участие гласуваха ДСБ и Атака. Представителите на ГЕРБ останаха само като зрители на преговорите. По предложение на А. Мъреков от ДПС бе взето решение в секциите с над 300 избиратели секционните комисии да имат по 9 членове, а в тези с под 300 избиратели - по 7 членове. Това е максималният брой, позволен от закона и за сравнение на последните президентски избори в големите секции комисиите имаха по 7, а в малките по 5 членове.
Местата бяха разпределени процентно според партиите на базата на 225 народни представители. Капка Вачева направи още един опит да се осигури участие на извънпарламентарните партии, като предложи квотата за останалите 15 независими народни представители да се даде за тях. И това обаче бе отхвърлено от БСП, НДСВ, ДПС, СДС и БНС. В крайна сметка парламентарните партии си разпределиха местата в секционните комисии така: 164 за БСП, 104 за НДСВ, 68 за ДПС, 26 за БНС, 25 за Атака, 32 за ОДС и 32 за ДСБ. За да се допълни бройката от 451 членове на СИК “бонус” от 1 място получи Атака.
Разпределени бяха и местата за председатели, зам.-председатели и секретари на комисиите: по 18 за трите поста за БСП, по 12 за НДСВ, по 8 за ДПС, по 4 за ОДС и ДСБ и по 3 за БНС и Атака. Срокът, в който отделните политически сили трябва да дадат поименни списъци на своите участници в СИК, е 13 април т.г.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води