Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ставаме ли по-европейци с изборите за евродепута 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ставаме ли по-европейци с изборите за евродепута
Публикувано 2007-04-10 17:53:01 от Темпо

Стефано Мариго, италианец:
Евродепутатите не правят държавата по-европейска
Аз съм чужденец, пребиваващ в България. Към момента не съм наясно дали като такъв ще имам право да гласувам в изборите за евродепутати. Ако се окаже, че мога да избирам, ще го направя. Не познавам много добре българските политици, но смятам, че като членка на Европейския съюз България трябва да има свое представителство в парламента на Европа. Това е начин да ви забележат, а и вие да покажете, че ви има и сте част от тази общност. Друг е въпросът доколко избраните български евродепутати ще вършат добре своята работа. Въпреки това съм на мнение, че трябва да се гласува, защото хората са тези, които трябва да решават. Ако не се възползват, после няма място за сърдене. Дали това, че България има своите евродепутати ще я направи по-европейска държава? Едва ли. Само депутатите няма да са достатъчни, за да станете европейци. Европейското личи от улиците, от чистотата, от мисленето. С тази мръсотия и дупки ще са необходими поне 10 години за истинска промяна. Това е сложен процес и никой не трябва да очаква, че ще се случи изведнъж.

Борислава Златарева, българка:
Нямам илюзии, че евродепутатите ще защитават обикновените хора
Засега съм решила да не гласувам, защото не съм убедена в ползата от български евродепутати. Нямам илюзии, че избраните в Европарламента ще защитават интересите на всички нас, обикновените хора. Може би ще имат възжност да поставят въпроси, свързани с АЕЦ или Натура 2000, но исканията и желанията на средностатистическия българин, за да усети той някаква промяна, едва ли ще бъдат коментирани. Основната им задача в Еворпарламента ще бъде просто да приемат и коментират общи положения в съюза, без каквато и да е конкретика. Тепърва предстои предизборната кампания. Не знам кои ще са официалните кандидати за тези постове, но ако все пак сред тези имена открия за себе си достойни и заслужаващи доверие хора, мога и да гласувам.

Евроизборите - проверка на електорати
Наред с парламентарните, президентските и местните избори в календара на вотовете за българина се прибавя и този европейски избор. Интересът не е особено голям, а практиката дори и в страните с дългогодишно членство в ЕС показва, че евроизборите не се радват на особена популярност. Първите такива в България ще се окажат по-скоро проверка на електорати и на симпатизанти. Основните политически формации ще проверят доверието на хората към самите тях, а по места ще стане ясно какви като за начало са шансовете за печелене на по-важните и доста по интересни местни избори през есента. Този вот е първа крачка към търсенето на българско място в голямото европейско семейство, приело ни с доста резерви. Резултатът от него няма да ни направи по-европейци. Европейци ще станат със сигурност избраните евродепутати – заради европейските заплати и заради новия им европейски живот в Брюксел.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води