Велинград - online - Годишен отчет на Съюза на инвалидите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Годишен отчет на Съюза на инвалидите
Публикувано 2007-04-17 08:28:16 от Темпо

На 10 април в голямата зала на общината новото ръководство на местния Съюз на инвалидите отчете своята едногодишна дейност. Гости на събранието бяха Кирил Ананиев и Петя Малинова от Регионалния съвет в Пазарджик, зам.-председателят на ОбС Михаил Алексиев, зам.-кметът Реджеб Ходжов, Емилия Катошева от НЦСР и директорът на Бюрото по труда Атанас Водев. След като избраха ръководство на събранието - Радка Данаилова и Стойна Стоянова, присъстващите с едноминутно мълчание почетоха паметта на починалите през годината. Своя доклад председателката на Управителния съвет на Съюза на инвалидите в община Велинград Катя Славова започна с думите: “Всеки член на нашето общество членува някъде. Ние, хората с увреждания, членуваме в Съюза на инвалидите в България (СИБ), членуваме, за да намерим приятели, съмишленици, за да прекараме приятни минути...” Към 360-те членове на организацията новоприети са още 35 души. За отчетния период като най-важни събития бяха посочени VI-я конгрес на съюза, очертал насоките на организацията като “коректив и партньор на държавата” и влизането на България в ЕС с надеждата да се спазва основния принцип за хуманност и равнопоставеност, защото “Човекът с увреждания е равностоен на всички останали!”. Г-жа Славова запозна членовете на съюза с работата по проектите, които биха помогнали за финансирането на организацията и благодари на Атанас Водев за всичко, което е направил и ще направи за тях като ръководител на Бюрото по труда. Даден бе пример с двамата млади хора, които вече са започнали свой бизнес и за назначените 19 души по чл. 52 от ЗНС. Отчетено бе, че програмата за социален асистент (миналата година 18, сега 13 души) в новия си вид е крачка назад, защото тази година 1 асистент трябва да обслужва 3-ма души, които пък трябва да му заплащат пътните разноски за градския транспорт. Инвалидите от Велинград се присъединяват към искането на пенсионерите билетите от градския транспорт за тях да са по 0,20 лв., тъй като социалната добавка за транспорт е 8,20 лв., а картата 20 лв.
Благодарности имаше за спонсорите и за кмета Стоян Дулев за разбирането, но към него и ОбС бе отправено и предложение за създаването в ОА на сектор за социалните въпроси, както и надежда, че най-голямата тяхна мечта за голям клуб ще се сбъдне. И още: да отпусне 300 лв. от бюджета на общината за годишен хонорар за акордеонист на групата.
Атанас Водев обяви, че след подмяната на компютрите в БТ, подарява на организацията на инвалидите компютър с принтер и достъп на интернет. А аптекарката Моника Писарева вече е подарила апарат за мерене на кръвно налягане, който е на разположение в Клуба на инвалида. Общинският съветник Иван Лебанов подари столове.
В отчетния доклад бе отредено достойно място на работата на ВГ “Пей сърце”, на Стойна Стоянова и на Боряна Стаева.
Обявено бе, че за тази година изготвянето на списъка за дърва започва още от 11 април и записването ще продължи до 15 май, когато ще бъде предаден в ДДС “Алабак”, като 1 кубик дърва ще струва 45 лв.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай