Велинград - online - С български народни песни и танци “Здравче-венче” покори Франция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С български народни песни и танци “Здравче-венче” покори Франция
Публикувано 2007-04-17 08:42:13 от Темпо

По покана на асоциация “AIGO VIVO” детско-юношеският ансамбъл за народни песни и танци при ОНЧ “Васил Левски” Велинград взе участие във Великденски фестивал от 3 до 8 април в град Руссе, Франция. Фестивалът, който е създаден през 2005 г., протече под мотото “Среща на културите от света”. Тази година в него участваха ансамбли от България, Испания, Германия и Франция.
Посещението на “Здравче-венче” беше не само щастливо преживяване, но и високо признание за богатството и красотата на българския фолклор. По дефилета и естради звучаха прекрасните български народни песни, а публиката бе запленена от бързината и майсторското изпълнение на танцьорите. По време на совето пребиваване ансамбълът изнесе концерти в Руссе и в Екс Прованс (по време на общото дефиле). Кулминацията на фестивала беше гала-концертът, преминал при изключителен интерес, перфектна организация и многобройна публика. “Здравче-венче” участва в общата композиция заедно с всички други изпълнители. Получихме поздравления лично от кмета на Руссе и от директора на фестивала г-жа Мишел Нестолат. Наред с концертните изяви българската група се представи и с щанд, включващ предмети и ястия от българския бит, който предизвика голям интерес.
Изключително натоварената програма за тези дни не попречи на изпълнителите и ръководителите на ансамбъла да покорят сърцата на всички и те несъмнено ще си спомнят незабравимите мигове с тях. А за децата от “Здравче-венче” ще останат впечатленията от Лазурния бряг, Монте Карло, Монако, Венеция, Кан, Ница, Любляна, както и многобройните забележителности в тези международни курорти, които посетиха.
Нека пожелаем на “Здравче-венче” и на неговите ръководители Бойка Гончева - хореограф, Димка Савова - ръководител на народния хор и Иван Иванов - главен художествен ръководител още много изяви у нас и в чужбина и нови, недостигнати върхове!
Илияна Капсъзова, секретар на ОНЧ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай