Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Защо 2 години след решението още няма кръгово кр 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Защо 2 години след решението още няма кръгово кр
Публикувано 2007-04-17 08:43:55 от Темпо

Милчо Керин, КАТ-Велинград
КАТ си свърши работата, ред е на общината
Въвеждането на кръгово движение е наложително. Не знам колко години минаха от това наше предложение, но резултат няма. Инициативата дойде от КАТ. Заехме се с изработването на проекта, намерихме и спонсори да го платят, всичко е съгласувано с институциите. Папката стои в общината и тя трябва да се заеме с практическото осъществяване. Проблемът в този участък е сериозен. Пътят е натоварен. Има потенциална опастност от произшествия. Има лоша видимост, особено за тези водачи, влизащи в града. На няколко пъти питахме какво става и все не получавахме адекватен отговор. Не искам да съм лош пророк, но по-сериозно ще се погледне на проблема, ако стане нещо лошо. Дано да не се случва. Според мен решението на този проблем опира най-вече до желание. С минимални средства кръговото движение може да бъде организирано. Ще са необходими не повече от 8-10 хиляди лева.

Никола Вецов, зам.-кмет на община Велинград:
Общината няма да даде пари, чакаме ги от агенция “Пътища”
Наясно съм с това предложение и с изготвения проект, който е за около 30 хиляди лева. Водили сме разговори с Агенция ”Пътища”. Кръговото движение пред жп-гарата е един от въпросите, които сме поставили пред нейното ръководство. Оттам ни увериха, че са запонати с проблема и за неговото решаване е предвидено финасиране. Но към момента пари няма. Може би се чака старт на по-мощабна реконструкция. Не искам да заблуждавам хората, че общината ще заложи пари за кръговото движение. Това е ангажимент на Агенция “Пътища”, защото този участък е част от републиканската пътна мрежа.

Решението си остава на етап обещание
Вече повече от две години го чакаме това кръгово кръстовище и както вървят нещата едва ли ще го дочакаме. Неговото изграждане е в групата на онези решения, реализиращи се единствено до етап обещание. За този случаи има поет ангажимент от агенция “Пътища”. Лобито ни около тази институция явно не е особено резултатно, тъй като още няма резултат. Имаме ли изобщо реално лоби някъде в държавната власт е друг въпрос. Пак от там чакаме милион и половина за ремонт на Околвръстния път, но позитивни сигнали извън парите по документи и в тази посока засега липсват. И ако за Околовръстния път общината едва ли може сама да осигури пари, то поне за едно кръгово кръстовище може да се помисли. Въпросът опира до приоритети. Напоследък сме свидетели, че от общинския бюджет винаги могат да се отделят пари за нещо, стига да има желание и инциативност. На фона на ежедневните пътни инциденти с жертви и пострадали крайният резултат от реализирането на един такъв проект ще бъде от полза за всички участници в движението във Велинград. А това определно е важен приоритет!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай