Велинград - online - “2% Христос” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“2% Христос”
Публикувано 2007-04-26 08:18:41 от Темпо

“Ние ще ви покажем малко, само 2% от Христос”, казва мъж в черен костюм и черна риза от сцената на читалище “Отец Паисий”. Салонът е не просто пълен, а препълнен от хора, дошли да видят обещаните им от ентусиазирано приканващите ги да влязат в залата момчета и момичета “чудеса и знамения”. Част от хората в публиката са облечени в жълти и сини фланелки с надпис “Аз обичам България”, други носят обозначения “Асистентка”, “Охрана” и т.н. Тук са и 60 гости от Скандинавия, предимно от Швеция, дошли във Велинград като организатори на така наречения международен културен фестивал “Знамения и чудеса”.
Как избрахте Велинград, за да проведете фестивала точно тук? На този наш въпрос по време на пресконференцията на 17 април в хотел “Рич” шведът Даниел Елвелик отговаря сериозно: “Господ ни показва къде да бъдем”. Г-н Елвелик е начело на организация, която се нарича Евангелистка мисия SOS в България. Регионален директор на мисията е Валтър Зунига. Във Велинград идват по покана на “шведския отбор” - така те наричат групата шведи, които от известно време живеят в хотел в центъра на града и събират в ресторантската му част свои съмишленици. В началото помещението им е достатъчно, сега вече било малко да събере всички и затова фестивалът е в читалището. Г-н Елвелик допълва: “Историята на България показва, че Евангелистка мисия SOS ще има успех във Велинград. Тук живеят и много мюсюлмани, нашият фестивал не е само да християни, а за всички хора. Надяваме се Господ да направи нещо много специално във Велинград тази седмица”. Другото важно пояснение от пресконференцията: въпросната Евангелистка мисия SOS е различна от съществуващата Евангелска църква във Велинград.
Случи ли се обещаното Чудо? Сигурно зависи кой какво чака и какво за него е чудо. В препълнения читалищен салон звучаха песни, а на сцената, пред знамената на България и Швеция, бе разиграна “драматизация” на обещаните “2% Христос” - русокос младеж в окървавена бяла риза бе разпънат от мъже в черно, силно напомнящи като визия съвременни бодигардове. Част от публиката гледаше занемяла, други дъвчеха дъвки и пуканки, трети видимо се забавляваха като на шоу-програма... Има и друга голяма група хора - тези, които изразиха и съмнение, и възмущение от провеждането на фестивала във Велинград. Оказа се, че от общината са дали разрешение на организаторите само за ползване на читалището, но са отказали да разрешат прояви на централния площад. Въпреки това на центъра имаше игри, песни и танци, както и зорка полицейска охрана.
От Евангелистка мисия SOS заявиха намеренията си да строят църкви в България. Вълнува ли ни въпроса кое ли място ще изберат?...
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води