Велинград - online - “2% Христос” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“2% Христос”
Публикувано 2007-04-26 08:18:41 от Темпо

“Ние ще ви покажем малко, само 2% от Христос”, казва мъж в черен костюм и черна риза от сцената на читалище “Отец Паисий”. Салонът е не просто пълен, а препълнен от хора, дошли да видят обещаните им от ентусиазирано приканващите ги да влязат в залата момчета и момичета “чудеса и знамения”. Част от хората в публиката са облечени в жълти и сини фланелки с надпис “Аз обичам България”, други носят обозначения “Асистентка”, “Охрана” и т.н. Тук са и 60 гости от Скандинавия, предимно от Швеция, дошли във Велинград като организатори на така наречения международен културен фестивал “Знамения и чудеса”.
Как избрахте Велинград, за да проведете фестивала точно тук? На този наш въпрос по време на пресконференцията на 17 април в хотел “Рич” шведът Даниел Елвелик отговаря сериозно: “Господ ни показва къде да бъдем”. Г-н Елвелик е начело на организация, която се нарича Евангелистка мисия SOS в България. Регионален директор на мисията е Валтър Зунига. Във Велинград идват по покана на “шведския отбор” - така те наричат групата шведи, които от известно време живеят в хотел в центъра на града и събират в ресторантската му част свои съмишленици. В началото помещението им е достатъчно, сега вече било малко да събере всички и затова фестивалът е в читалището. Г-н Елвелик допълва: “Историята на България показва, че Евангелистка мисия SOS ще има успех във Велинград. Тук живеят и много мюсюлмани, нашият фестивал не е само да християни, а за всички хора. Надяваме се Господ да направи нещо много специално във Велинград тази седмица”. Другото важно пояснение от пресконференцията: въпросната Евангелистка мисия SOS е различна от съществуващата Евангелска църква във Велинград.
Случи ли се обещаното Чудо? Сигурно зависи кой какво чака и какво за него е чудо. В препълнения читалищен салон звучаха песни, а на сцената, пред знамената на България и Швеция, бе разиграна “драматизация” на обещаните “2% Христос” - русокос младеж в окървавена бяла риза бе разпънат от мъже в черно, силно напомнящи като визия съвременни бодигардове. Част от публиката гледаше занемяла, други дъвчеха дъвки и пуканки, трети видимо се забавляваха като на шоу-програма... Има и друга голяма група хора - тези, които изразиха и съмнение, и възмущение от провеждането на фестивала във Велинград. Оказа се, че от общината са дали разрешение на организаторите само за ползване на читалището, но са отказали да разрешат прояви на централния площад. Въпреки това на центъра имаше игри, песни и танци, както и зорка полицейска охрана.
От Евангелистка мисия SOS заявиха намеренията си да строят църкви в България. Вълнува ли ни въпроса кое ли място ще изберат?...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води